avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie- Inspectia in constructii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie- Inspectia in constructii


Buna ziua, ma numesc Iulian, sunt din orasul Blaj, jud Alba, si am o nelamurire pe care sper sa mi-o lamuresc cu ajutorul dvs.
In anul 2008, am obtinut de la Primaria mun. Blaj, o utorizatie de constructie pentru mansardarea locuintei, in urma depunerii documentatiei tehnice necesare pentru eliberarea acesteia. Am achitat taxele necesare, si am primit avizul pentru incerera lucrariilor.
Urmare acesteia am demarat lucrariile, care au durat maxim 6 luni.
Ulterior am primit de la Primarie un act de regularizare prin care mi se comunica faptul ca nu mai am nimic de achitat si ca in ceea ce -i priveste pe ei, procedura se considera incheiata.
Ulterior am primit de la Inspectia in Constructii o adresa prin care sunt informat si somat sa achit suma de 698 lei, reprezentand cota de 0,1 % respectiv 0.7 % din cheltuielile pentru realizarea lucrariilor conf. legii 50/1991 rep. art. 30, altfel voi fi actionat in judecata pentru recuperarea creantelor.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Intrucat cei de la inspectia in constructii nu s-au deplasat nici macar o data la fata locului, pe durata efectuarii lucrarii de mansardare, am obligatia de a actita suma stabilita de ei ?
Cine avea obligatia de a-i anunta ca demarez lucrarile, eu in calitate de beneficiar a lucrarii, biroul de urbanism care mi-a eliberat aut. de constructie sau firma de constructii care mi-a mansardat locuinta ?
Cu alte cuvinte, pentru suma impusa, nu aveau oare obligatia sa se deplasaze la fata locului si sa asiste la desfasurarea lucrariilor ????

Buna ziua - Legea 50/1991ART. 30
(1) Cheltuielile pentru controlul statului în amenajarea teritoriului, urbanism şi autorizarea executării lucrărilor de construcţii se suportă de către investitori, în valoare echivalentă cu o cotă de 0,1% din valoarea lucrărilor autorizate, cu excepţia celor prevăzute la art. 3 lit. b) şi a lăcaşurilor de cult.
(2) Virarea sumelor stabilite conform dispoziţiilor alin. (1) se face în contul inspectoratelor teritoriale în construcţii, judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, după caz, o dată cu transmiterea înştiinţării privind data începerii lucrărilor, astfel cum se prevede la art. 7 alin. (8). Întârzierea la plată a cotei prevăzute la alin. (1) se penalizează cu 0,15% pe zi de întârziere, fără a se depăşi suma datorată. Disponibilităţile la finele anului din veniturile extrabugetare se reportează în anul următor şi au aceeaşi destinaţie.
(3) Cota stabilită la alin. (1) se aplică şi diferenţelor rezultate din actualizarea valorii lucrărilor autorizate, care se face o dată cu recepţia la terminarea lucrărilor.

Conform prevederilor legale de mai sus, obligatia platii revine investitorului, deci dvs., este o obligatie stabilita prin lege, nu este nevoie sa se prezinte la fata locului
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspectia de stat in constructii Buna ziua, ma numesc Iulian, sunt din orasul Blaj, jud Alba, si am o nelamurire pe care sper sa mi-o lamuresc cu ajutorul dvs. In anul 2008, am obtinut de la ... (vezi toată discuția)
Taxe inspectoratul de stat in constructii Florescu Madalina Florescu Madalina Buna seara Va rog un ajutor in urmatoarea problema: am obtinut o autorizatie de demolare pentru un imobil. Trebuie sa depun o instiintare la ISC cu privire ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru obtinerea certificatului de urbanism Florentttina Florentttina Sunt proprietara a unui teren de 450mp si as dori sa stiu care este taxa pentru obtinerea certificatului de urbanism si celorlalte acte necesare pentru a putea ... (vezi toată discuția)