avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate bologa_vasile

Activitate bologa_vasile

Răspuns la discuția PFA in SPV
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc. Unii ingineri pricep mai greu (si uita repede). Si cu atatea modificari peste noapte am pierdut sirul. Puteti sa-mi indicati un document oficial, o lege ceva din care sa ma luminez? Deci pana la 01.04 pot sa trimit facturi neinregistrate in SPV. Si de la 30.06.2024 cum ajung facturile la clienti?
Discuție PFA in SPV
Buna seara,
Daca PFA nu este persoana juridica de ce este nevoie de inregistrare in SPV ca persoana juridica? Ca sa mai platim pentru semnatura digitala?
Daca nu sunt platitor de TVA, la un venit brut de max 200.000 lei pe an ce sens are sa mai folosesc facturarea electronica?
Profilul este de servicii si consultanta in inginerie. Multumesc.
Răspuns la discuția Traduceri documentatie
este valabil si daca import un strung, de exemplu, sau numai pentru produse de "uz casnic" cumparate prin magazine?
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo reglementare legala, romana sau europeana, prin care furnizorii externi de echipamente si utilaje industriale sunt obligati sa furnizeze si instructiuni (manuale) de utilizare in limba romana, chiar daca acest lucru nu este prevazut in contract.
Dupa o vechime de ani in camlul municii m-am pensionat anticipat, dupa incetarea contractului de munca prin demisie. Compania de unde mi-am dat deminia mi-a acordat 50% din salariul brut timp de 6 luni dupa incetarea relatiei de munca, drept recompensa pentru prestatia mea timp de mai bine de 10 ani. Compania a platit CAS si toate taxele aferente unor venituri salariale pentru suma mentionata (6 x 50% din salariul brut). Am adeverinta pentru plata CAS. De la data demisiei pana la data eliberarii decizei de pensie au trecut 10 luni, calculul pensiei anticipate fiind facut de catre Casa de pensii Ilfov pe baza veniturilor pana la data demisiei, nefiind luate in calcul veniturile compensatorii descrise anterior.
Am fost asigurata ca la data implinirii varstei de pensie, respectiv 01.10.2009, se va recalcula pensia. Intrebarea este daca se va adauga la nouol punctaj de pensie si perioada de 6 luni a salariilor compensatorii.
Multumiri anticipate.

Cu stima

Ursula L. Bologa
iar organizarea acestui referendum ar trebui facuta de primaria Voluntari!? pai cum ar fi sa-si taie craca de sub picioare cand 85 % din numarul total de alegatori sunt din Voluntari si 70% din veniturile la bugetul local sunt din Pipera. aberatia acestei impartiri administrative se vede pe harta: Pipera este practic lipita de Bucuresti si despartita prin ogoare de Voluntari. de susu in jos nu se poate?
dar atunci in ce conditii am putea sa trecem la autoadministrare? adica sa devenim o localitate independenta, cu Primarie, etc. daca tot e descentralizare. iata si ideea:

[ link extern ]

Pipera could easily organize itself as a city, due to the important number of population, the police station, the church, shopping places and a large number of offices for the big companies. The only one missing would be the City Hall.
Buna dimineata,
Locuitorii din cartierul Pipera, oras Voluntari, se confrunta de ani de zile cu urmatoarele aspecte grave: a) Lipsa unei infrastructuri adecvate (canalizare, apa potabila, iluminat public, asfaltare) ceea ce a dus, inainte de declansarea crizei imobiliare, la scaderea valorii terenurilor si caselor din zona. Aceste aspecte au fost subiectul a numeroase articole. Pe de alta parte numarul afiselor "For sale" creste ceea ce poate vedea cel ce trece prin zona. b) dezvoltarea urbanistica haotica: printre case construite in ultimii 10 ani, au crescut blocuri, in ciuda faptului ca cetatenii au deschis procese si s-au opus prin toate mijloacele. c) Lipsa priotirizarii in cheltuirea banului public: in orasul vechi Voluntari s-a construit o catedrala de dimensiunile manastirii Casin, se va construi un stadion de 30.000 locuit (un loc pentru fiecare cetatean cu buletin din Voluntari, pentru ca atatia sunt locuitorii cu buletin de Voluntari, conf. datelor oficiale din 2004), se va cosntrui un maret centru cu spatii de birouri. etc.etc. Toate acestea demonstreaza tendintele megalomanice ale primarului local, si o spunem cu cea mai mare parere de rau. d) locuitorii din cartierele construite de Impact platesc curentul la preturi considerabil mai mari deoarece o companie carenu are autorizatie de distributie de curent factureaza ilegal de ani de zile la aceste preturi prohibite curentul. e) Primaria Voluntari nu respecta cele mai elementare aspecte ale legilor 544 si 52 (accesul la informatii si consultarea in luarea deciziilor). acest aspect se poate verifica pe site-ul Primariei Voluntari.
In aceste conditii in care cetateanul din Pipera plateste taxe si impozite la nivel de capitala fara a avea standardul acesteia, cand banii se duc din Pipera inspre orasul vechi Voluntari, cand nu s-a reusit de ani de zile sa se corecteze cele de mai sus, singurul lucru pe care il vor cetatenii din Pipera este sa treaca la administratia sectorului 1 cu care este limitorfa in zona gradinii zoologice. Intrebarea de fond este: ce trebuie sa facem, care sunt pasii, cine ne poate ajuta. Spream sa fi prezentat in mod impartial situatia pe care nu o vedem altfel rezolvata. Multumim pentru sprijin
Asociatiile de locuitori din Pipera
Va rog sa-mi spuneti daca pentru schimbarea denumirii unei strazi trebuie "acordul scris al tuturor proprietarilor" citat din reaspunsul Primariei Voluntari, unde exista doua starzi cu acelasi nume si cu numerotarea varza (cate 3-4 case cu acelasi numar). De fapt a fost o singura strada (Drumul Potcoavei) dar s-a "rupt" in doua prin lungirea pistei aeroportului Baneasa. Am solicitat schimbarea denumirii unei din portiuni pentru ca se ratacesc frecvent salvari, curieri, taximetristi etc