Multumesc pentru raspunsuri!
Sunt in posesia politelor ,una este doar o foaie semnata de catre tata in care e precizat doar ca e de acord cu termenii politei (pe care sigur nu a primit-o au fost foi la gramada semnate) iar cealalta polita are un singur paragraf in care se face referire la subiect ceva de genu:nu se despagubeste daca asiguratul sufera un accident aflat sub influenta alcoolului (nimic legat de valoarea alcolemiei). In ceea ce priveste decesul mai exact s-a inecat cand inota intr-un lac, cauza decesului in autopsie a fost insuficienta cardiorespiratorie si mai e trecut ceva de genu asfixiere mecanica prin submersie in apa.Alcolemia a iesit pana in 1 la mie deci diferenta e foarte mica ,din acest motiv sunt atat de interesata de regelementarea legala asupra limitei pe care ei sustin ca au facut-o ce de la comisia asiguratorilor si ca e batuta in cuie.Acum nici nu stiu ce sa mai zic tata era un inotator de exceptie si eu am o mare dilema asupra evenimentului , sa fie oare o alcolemie pana in 1 la mie suficienta pentru a nu mai inota si a se ineca.
Buna ziua !
In urma cu 3 luni a decedat tatal meu, cauza decesului fiind inecul accidental , care avea 2 credite unul cu ipoteca pe casa in care locuiesc si al doilea de nevoi personale,la momentul intocmirii creditelor a incheiat si asigurarile de viata aferente fiecarui credit. Dupa nefericitul eveniment am contactat firma ASIBAN , ca acolo erau amandoua asigurarile intocmite,unde mi s-au cerut diverse acte printre care si alcolemia decedatului si am fost avertizata ca daca aceasta depaseste 0,8 la mie nu vor fi despagubite sumele. Intrebarea mea este :Care este baza legala care reglementeaza aceasta valoare in domeniul asigurarilor de viata? Au o baza legala pentru o asemenea valoare ? (eu stiam ca aceasta este la rutiera doar)