In cursul zilei de 23-10-2009 am fost oprit imediat dupa o intersectie de un agent de circulatie. Mi s-au cerut actele, mi s-a atras atentia ca nu am centura de siguranta, este adevarat, certificatul de inmatriculare nu`l aveam la mine deoarece era masina nu era a mea , si vina mea ca nu`l aveam. Nu contest nici acest lucru. Doar ca dupa verificarea permisului si buletinului de identitate, agentului i s-a comunicat prin statie "infractiunea" comisa de mine: Nu am dat prioritate pietonilor angajati pe trecere. Intersectia la care am virat eua stanga si intr`adevar se afla acolo o trecere de pietoni, tin sa mentionez ca era de asa natura, incat daca pietonii treceau din partea stanga a mea, nu aveam vizibilitate, intrucat in intersectie mereu se creeaza ambuteiaj ( era si ora de varf: orele 15, 16) si ca sa faci la stanga trebuie ca un sofer din fata sa-ti dea voie sa faci la stanga.
Deci mai pe scurt, cum am prins o mica bresa, m-am bagat.. pe trecere nu era nimeni, aveam martor in masina. Recunosc ca ar fi putut fi cineva pe bordura sau eventual sa calce in momentul cand treceam yo..dar f departe de botul masinii mele.
Al doilea lucru care doresc sa`l contest si mi se pare semnificativ mai grav este acela ca agentul de circulatie a incercat sa ma "corupa" sa semnez procesul verbal( amenzile aferente pt centura si talon + amenda si retinerea permisului pt o luna pt neacordare de prioritate). Eu nu doream sa semnez, deoarece am cerut sa vad caseta, si mi s-a zis ca doar in instanta si nu am dorit sa semnez. Atunci, agentul de politie mi-a declarat ca trebuie sa semnez intr`un loc acolo pe procesul verbal, altfel acesta nu`mi va veni prin posta acasa si nu am cum sa`i contest sa vad caseta... Magarie pe fata.. dar a fost asa de convingator in afirmatii incat aproape ca am crezut.Sincer va zic, e prima oara in 6 ani de zile cand mi se retine permisul si stiam una si buna, daca nu sunt de acord cu ceva nu semnez si contest apoi. NU am semnat pana la urma si acuma astept procesul verbal ca am inteles ca in max 15 zile pot contesta la Judecatoria aferenta. As dori enorm un sfat din partea dumneavoastra. Va multumesc anticipat.