avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Activitate Skunky

Activitate Skunky

Salut Tiberiu.
Multumesc pentru raspuns. Da, cazul meu este exact asa cum l-am descris. Pana acum nu s-a intamplat nimic. Amenzile sunt tinute in evidenta la directia de taxe si impozite...dar eu nu am nimic pe numele meu, niciun bun si deasemenea nu am niciun cont la nicio banca. Si chiar si acum tot la negru muncesc. Si n-am de gand sa imi trec vreodata ceva pe numele meu, pana nu expira amenzile, lucru valabil si pentru deschiderea unui cont curent la vre-o banca. Pana cand nu expira amenzile, nu fac nicio miscare. Si nici cartea de munca nu mi`o deschid. Acum, cea mai veche amenda are 3 ani... Asteptam sa vedem ce se va intampla. Oricum, de platit nu platesc nimic, pentru ca amenda este enorma. O sa va tin la curent cu ce se va mai intampla in urmatorii ani...chiar daca in curand voi pleca din tara.
Va multumesc tuturor pentru suport!

P.S:
alis.pencea a scris:

Daca nu ma insel,atunci cand ai nevoie sa reinoiesti un act de identitate,de exemplu,nu ti se da voie pana nu achiti amenzile . In felul asta esti obligat sa le platesti,altfel nu poti face actul. Astept si eu raspunsuri.Nu stiu cat este de adevarat acest lucru.

ynocentta a scris:

@alis
da aveti dreptate,dar putin cunosc acest trist adevar si maniera de obligare la achitarea eventualelor obligatii intentionat neonorate.
@Skunky
este interesant ca prezentati reticenta la opiniilie avizate ale celor care va comunica prevederea legala,dar cu incredere solicitati opinia si a acelora care se afla efectiv in situatia dvs, dar care nu cunosc legea.
Este de la sine inteles ca daca nu cunosc legea,nu cunosc la ce consecinte se angajeaza

Pentru alis.pencea si ynocentta: mi-am schimbat Cartea de Identitate in februarie 2010. Nu am intampinat absolut nicio problema. Deasemenea, in decembrie 2010 mi-am schimbat permisul de conducere pentru adaugare de categorii. Iar in februarie 2011 iar mi-am schimbat permisul de conducere pentru adaugare de categorii. Deasemenea, in ianuarie 2011 mi-am facut pasaport biometric (electronic) pentru prima oara. In niciuna dintre situatii nu am intampinat vre-o problema. Absolut nicio problema. Bine ca nu m-am panicat la cele scrise de Dvs. :)
Multumesc pentru raspuns, mike. Chiar sunt curios de ceea ce se va intampla, deoarece nu e vorba ca nu vreau sa platesc aceste amenzi, este vorba de faptul ca sunt FOARTE MARI iar eu nu am bani sa le platesc. Nu am de unde sa scot banii necesari pentru a achita aceste amenzi enorme. Oricum, nu am nimic trecut pe numele meu, nu mai am nici un cont bancar, tot ce a fost pe numele meu pe la banci a fost inchis (la conturi ma refer, asta in cazul in care fiscul va vrea sa`mi blocheze ceva conturi pentru a ma executa silit), carte de munca nu am, pentru ca lucrez la negru, deci la mine chiar nu au ce sa execute. Si nici nu imi voi mai trece vreodata ceva pe numele meu si nici cartea de munca nu mi-o voi mai deschide. Tocmai din pricina acestor amenzi...pe care nu le voi achita...pentru ca nu am bani. Eu nu sunt sclav la stat.
ynocentta a scris:

Amenzile acumulate se contabilizeaza la autoritatea fiscala ,care le inregistreaza cu deosebita grija,constata interesul dvs crescut pentru a nu le achita,motiv pentru care aplica penalitatile legal prevazute astfel ca, la un moment dat va veti trezi cu o suma substantiala greu de citit si poate imposibil de achitat.
Va supuneti la un risc apreciabil,practicand aceasta abordare.
Aspectele mentionate referitoare la practica conationalilor, pentru autoritatile interesate in recuperarea sumelor de la dvs ,sunt nerelevante,avand in vedere ca sanctiunile sunt individual aplicate.

Apoi...

t.simona a scris:

Amenzile nu sunt purtatoare de penalitati.

Apoi...

ynocentta a scris:

Vezi aici nu ai mai stiut ca totusi statul te lasa numai cu ce ai strict pe PV

Pana la urma, se aplica sau nu penalitati?
Deocamdata fara. Sunt amenzile fixe: 240, 360, 100, 200. Total 900, fara penalitati. Vor mai aparea si penalitati la aceste sume? Daca da, dupa cat timp? In ce cuantum (procent pe zi, sau luna, etc)? Valoarea penalitatilor (majorarilor) poate depasi valoarea totala a amenzii?
Multumesc pentru raspunsuri.
Totalul este de 900 RON. Iar acest lucru este sigur, atat mi s-a comunicat la Taxe si Impozite...
Ultima amenda (cea mai recenta) a fost aplicata acum aprox 1 luna si 1 saptamana... cea de 200 RON pentru parcare neregulamentara...
ynocentta a scris:

@Skunky
este interesant ca prezentati reticenta la opiniilie avizate ale celor care va comunica prevederea legala,dar cu incredere solicitati opinia si a acelora care se afla efectiv in situatia dvs, dar care nu cunosc legea.
Este de la sine inteles ca daca nu cunosc legea,nu cunosc la ce consecinte se angajeaza

Cred ca va puteti da seama de ce afisez aceasta reticenta fata de raspunsurile anumitor persoane care par sa cunoasca ceva legislatie (in cazul de fata - fata de Dvs), deoarece dupa cum puteti vedea, faceti anumite afirmatii (cum ar fi faptul ca la schimbarea cartii de identitate sunteti obligat sa achitati toate amenzile), fapt care in realitate nu sta deloc asa. Din acest motiv sunt putin sceptic. Singurul raspuns primit pana acum si care are intr-adevar o baza legala este cel al D-lui Alexandru Radu, caruia ii multumesc pentru raspunsul dat.
Tot ce incerc sa aflu este ... cum stau treburile de fapt. Observ ca toata lumea afirma "se va intampla aia", "se va intampla cealalta", "veti fi obligat la cutare lucru si cutare lucru", etc. In realitate, lucrurile nu prea stau deloc asa...
Apropo, cele 3 persoane despre care am vorbit mai sus sunt de fapt colegi de munca la firma de distributie la care muncesc.
Realitatea contrariaza afirmatiile Dvs. despre ce se intampla daca amenzile nu sunt achitate.
Imi doresc sa discut cu o persoana care s-a aflat in aceasta situatie si care a fost chemata in instanta pentru a fi obligata printr`o hotarare judecatoreasca la plata acelei amenzi neachitate... As vrea sa aflu cum stau lucrurile de fapt... Pentru ca romanii au fost, sunt, si probabil vor fi si multa vreme de-acum incolo credinciosi, smeriti, sarguinciosi si la zi cu plata darilor sau obligatiilor(amenzilor) catre stat... Nu pot spune ca eu sunt altfel, ci doar ca nu am bani sa achit aceste amenzi care vor continua sa curga, probabil. Atata timp cat muncesc pe 5 milioane, luati la negru si acestia, iar o amenda de 4 milioane ma obliga la greva foamei pentru o luna de zile...cu tot respectul...eu nu platesc niciodata aceasta amenda...
Mai astept in continuare raspunsuri....
alis.pencea a scris:

Daca nu ma insel,atunci cand ai nevoie sa reinoiesti un act de identitate,de exemplu,nu ti se da voie pana nu achiti amenzile . In felul asta esti obligat sa le platesti,altfel nu poti face actul. Astept si eu raspunsuri.Nu stiu cat este de adevarat acest lucru.

Acest lucru nu este adevarat. Imi permit sa va dau 3 exemple: cunosc 3 persoane. Una dintre ele are amenzi neachitate toate de la Politia Rutiera in valoare totala de 40 milioane (le tot strange de 4 ani incoace). Acum 6 luni si-a schimbat buletinul fara probleme. A doua persoana, cunostinta veche, are o amenda in valoare de 400 RON luata acum 4 luni, care a ajuns la Taxe si Impozite pe numele lui. Acum 1 luna si-a schimbat fara probleme buletinul. A treia persoana, deasemenea, are doua amenzi tot de la Politia Rutiera, deasemenea neachitate si care au ajuns la Taxe si Impozite de cateva luni bune. Amenzile insumeaza cam 6 milioane. Si aceasta din urma, si-a schimbat exact acum 1 saptamana buletinul.
Deci ceea ce ai afirmat tu mai sus nu este adevarat.

ynocentta a scris:

@alis
da aveti dreptate,dar putin cunosc acest trist adevar si maniera de obligare la achitarea eventualelor obligatii intentionat neonorate.

Ceea ce afirmati Dvs. ca fiind "un trist adevar", nu este deloc ADEVAR. Este total neadevarat. Cunostintele mele sunt dovada vie a acestui lucru...
Referitor la persoana pe care o cunosc si care are la Taxe si Impozite amenzi neachitate in valoare de 40 milioane... aceasta persoana nu a intampinat pana acum nici o problema...adica nu a fost amenintata in nici un fel cu executare silita (chiar daca nu dobandeste nici un bun)... si totusi, sunt 4 ani de la incasarea primei amenzi...care s-a dus direct la Taxe si Impozite....
Ce am putea afirma despre viitor, suna bine sau nu prea?
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns.
Legea spune "In cazul in care contravenientul nu a achitat amenda [...] inlocuirea amenzii cu sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii pe o durata maxima de 50 de ore"...
In cazul meu, sunt pana acum 5 amenzi.
Cele maxim 50 de ore se dau pentru toate sau pentru fiecare amenda in parte?
Nu astept pareri care sa imi fie pe plac. Pana acum mi-au raspuns doar cei care cunosc legea (presupun) si care au o viziune despre ceea ce s-ar putea intampla.
Eu astept si pareri din partea celor care s-au aflat sau se afla efectiv in aceasta situatie... Sunt sigur ca exista si alte persoane care au amenzi neachitate si care au inceput sa intampine probleme cu Organele abilitate ale statului... Este putin probabil ca acele persoane care sunt in situatia in care ma aflu si eu sa citeasca acest forum... Totusi, este foarte probabil ca persoanele care citesc acest forum sa aiba prieteni sau cunostinte care se afla in situatia descrisa mai sus...
Imi pare rau, chiar nu am banuti sa achit aceste amenzi, nu este reavointa sau ceva de genul... Dar trebuie sa stiu la ce sa ma astept... Mai astept pareri... Multumesc.