ynocentta a scris:
@Skunky
este interesant ca prezentati reticenta la opiniilie avizate ale celor care va comunica prevederea legala,dar cu incredere solicitati opinia si a acelora care se afla efectiv in situatia dvs, dar care nu cunosc legea.
Este de la sine inteles ca daca nu cunosc legea,nu cunosc la ce consecinte se angajeaza
Cred ca va puteti da seama de ce afisez aceasta reticenta fata de raspunsurile anumitor persoane care par sa cunoasca ceva legislatie (in cazul de fata - fata de Dvs), deoarece dupa cum puteti vedea, faceti anumite afirmatii (cum ar fi faptul ca la schimbarea cartii de identitate sunteti obligat sa achitati toate amenzile), fapt care in realitate nu sta deloc asa. Din acest motiv sunt putin sceptic. Singurul raspuns primit pana acum si care are intr-adevar o baza legala este cel al D-lui Alexandru Radu, caruia ii multumesc pentru raspunsul dat.
Tot ce incerc sa aflu este ... cum stau treburile de fapt. Observ ca toata lumea afirma "se va intampla aia", "se va intampla cealalta", "veti fi obligat la cutare lucru si cutare lucru", etc. In realitate, lucrurile nu prea stau deloc asa...
Apropo, cele 3 persoane despre care am vorbit mai sus sunt de fapt colegi de munca la firma de distributie la care muncesc.
Realitatea contrariaza afirmatiile Dvs. despre ce se intampla daca amenzile nu sunt achitate.
Imi doresc sa discut cu o persoana care s-a aflat in aceasta situatie si care a fost chemata in instanta pentru a fi obligata printr`o hotarare judecatoreasca la plata acelei amenzi neachitate... As vrea sa aflu cum stau lucrurile de fapt... Pentru ca romanii au fost, sunt, si probabil vor fi si multa vreme de-acum incolo credinciosi, smeriti, sarguinciosi si la zi cu plata darilor sau obligatiilor(amenzilor) catre stat... Nu pot spune ca eu sunt altfel, ci doar ca nu am bani sa achit aceste amenzi care vor continua sa curga, probabil. Atata timp cat muncesc pe 5 milioane, luati la negru si acestia, iar o amenda de 4 milioane ma obliga la greva foamei pentru o luna de zile...cu tot respectul...eu nu platesc niciodata aceasta amenda...
Mai astept in continuare raspunsuri....