avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Despre amenzile contraventionale neachitate.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Despre amenzile contraventionale neachitate.

Buna ziua.
Numele meu este Adrian Ciutaru si cu politete doresc sa va descriu o situatie destul de neplacuta, pentru a va adresa cateva intrebari...
Sa incep prin a va povesti ca acum 1 an de zile am fost amendat de Politia Comunitara pentru faptul ca am traversat prin loc nepermis o strada. Aceasta amenda nu a fost achitata iar acum este inregistrata pe numele meu (pe CNP) la Taxe si Impozite locale... Amenda respectiva era de 100 RON. Acum cateva luni, am fost amendat de Politia Rutiera cu suma de 240 RON, o data, iar dupa inca o luna, cu 360 RON, pentru depasirea limitei de viteza. Bineinteles, si eu, ca orice alt roman, ma grabesc, pentru ca timpul este cel mai pretios lucru... Ulterior, o alta amenda de 200 RON pentru parcare neregulamentara a fost adaugata istoricului meu de amenzi. Exista acum o datorie numai din amenzi de 900 RON la Taxe si Impozite. Sincer, nu am de unde sa platesc acesti bani, pentru ca salariul meu (luat si acesta la negru, bineinteles, fara carte de munca), este de 500 lei. Amenzile mi se par usturator de mari... Daca merg cu masina usor si regulamentar, seful depune presiuni asupra mea precum ca pierd vremea aiurea...si ma obliga sa ma grabesc. Daca merg repede, primesc amenda. Nu stiu ce sa fac.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele: ce se va intampla cu aceste sume? Eu nu am nimic pe numele meu, asta in cazul in care vor dori sa ma execute silit. Deasemenea, nu lucrez nici cu carte de munca...in cazul in care vor dori sa imi impuna proprire pe venit... Nici in viitor nu am de gand sa trec ceva pe numele meu deoarece stiu ca amenzile trebuie achitate pentru a putea dobandi un anumit bun. Problema este ca nu mai pot contesta aceste amenzi pentru ca procesele verbale sunt extrem de vechi... Chiar si contestate, sunt sigur ca as fi pierdut pentru ca in toate situatiile, am fost vinovat. Ce pot face acum? Banuti sa achit amenzile nu am... Iar pe viitor sunt sigur ca vor veni si alte amenzi, pentru ca seful meu ma preseaza din ce in ce mai tare legat de "grabeste-te, incalca regulile, etc"., numai sa fie realizata cat mai multa treaba intr-un timp cat mai scurt.
Am gasit pe net tot felul de informatii referitoare la faptul ca aceste amenzi se vor prescrie peste un anumit interval de timp, mai mic sau mai mare, despre faptul ca poti fi dat in judecata si ulterior obligat la munca in folosul comunitatii pentru ca aceste sume sa fie sterse, etc...
Sunt sigur ca acest caz, in care ma aflu, nefericit din pacate, este acelasi caz cu al multor conationali de-ai nostri. Stiti foarte bine ca bani sunt putini, si chiar si pentru acestia, putini, asa cum sunt, trebuie sa muncim enorm de mult... Doresc sa aflu care este parerea Dvs. in ceea ce priveste legea si cum va fi aplicata ea in cazul de fata.
Cat mai multe informatii mi-ar fi extrem de folositoare pe viitor...viitor care se anunta destul de sumbru, din pacate.
Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestor informatii si astept cu nerabdare raspunsurile Dvs.
Cel mai recent răspuns: Skunky , utilizator 09:58, 22 Februarie 2011
Situatie delicata,care in final va poate cauza neplaceri mari ,cu consecinte chiar neplacute
Amenzile acumulate se contabilizeaza la autoritatea fiscala ,care le inregistreaza cu deosebita grija,constata interesul dvs crescut pentru a nu le achita,motiv pentru care aplica penalitatile legal prevazute astfel ca, la un moment dat va veti trezi cu o suma substantiala greu de citit si poate imposibil de achitat.
Va supuneti la un risc apreciabil,practicand aceasta abordare.
Aspectele mentionate referitoare la practica conationalilor, pentru autoritatile interesate in recuperarea sumelor de la dvs ,sunt nerelevante,avand in vedere ca sanctiunile sunt individual aplicate.
Aveti posibilitate sa achitati aceste amenzi in "rate" prin semnarea unui angajament de plata. Trebuie sa "negociati" .Putina diplomatie nu strica, mai ales ca, legea in vigoare prevede faptul ca in cazul neachitarii se poate introduce actiune in instanta si transforma amenda in munca in folosul comunitatii. Aveti de ales!#-o
Autorul topicului a declarat din start si a motivat refuzul de plata,astfel incat cererea catre diplomatie ,plati esalonate ,nu se mai justifica
Autorul topicului dorea pareri. Am expus variantele#-o..pur si simplu!
=D>

Alte discuții în legătură

Care este procedura? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Suntem o primarie de comuna si se confruntam cu urmatoarea problema legat de taxe si impozite: - primim frecvent de la organe ale Politiei ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Cable Cable am primit o amenda pe ratc(Regia Autonoma de Transport in Comun, Constanta), in valoare de 100 ron(daca nu o platesc in 48 de ore, se face 200ron) si in proces ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi contraventionale aplicate conform legii nr. 61/1991 vivi678 vivi678 BUNA ZIUA! Incepand ca anul 2004 am acumulat mai multe amenzi la legea 61/91.Am auzit ca acestea se mai si prescriu dar nu stiu dupa cat timp si in ce ... (vezi toată discuția)