avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Care este procedura?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Care este procedura?

Buna ziua,

Suntem o primarie de comuna si se confruntam cu urmatoarea problema legat de taxe si impozite:

- primim frecvent de la organe ale Politiei procese-verbale de contraventie care au fost date la diferite persoane care au domiciliul (doar scriptic) in comuna noastra;

- aceste persoane desi figureaza ca avand buletin pe raza comunei noastre, nu au nici o locuinta, teren, etc. (fiind persoane ale strazii si domiciliind pe unde apuca in orasul din apropiere);

- cum se procedeaza cu aceste procese-verbale, deoarece in programul de taxe si impozite persoanele amendate nu au nici un registru ROL deschis (li se deschide ROL pentru aceste amenzi)??

Stie cineva care e procedura care se urmeaza...am inteles ca daca aceste persoane nu pot plati pot face munca in folosul comunitatii...insa trebuie depuse niste documente la judecatoria in a carei raza figureaza respectivele persoane.

In asteptarea raspunsui dvs, va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 14:15, 14 Octombrie 2010
In situatia in care dupa verificari,se constata inexistenta in baza de date a persoanelor impotriva carora au fost incheiate PV de contraventie,va revine obligatia sa informati emitentul documentului situatia concreta
Autoritatea emitenta are limita de competenta sa solicite instantei de judecata sa pronunte hotarare,prin care sanctiunea aplicata sa fie convertita ,astfel incat titularul PV sa fie obligat sa presteze munca in folosul comunitatii,in temeiul art 39 (1)din OG nr 2/2001
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
convertirea amenzii in munca in folosul comunitatii nu poate fi facuta decat cu acordul contravenientului.
2) In cazul in care contravenientul, citat de instanta, nu a achitat amenda in termenul prevazut la alin. (1), instanta procedeaza, daca exista acordul expres al acestuia, la inlocuirea amenzii cu sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii pe o durata maxima de 50 de ore, iar pentru minori incepand cu varsta de 16 ani, de 25 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire amenda cu munca in folosul comunitatii madalina.lacatus madalina.lacatus Buna seara, am si eu o intrebare : Primaria a inaintat procesele verbale de contraventie ale debitorilor rau platnici la unitatea emitenta (politie) ,pentru ca ... (vezi toată discuția)
Amenda= munca in folosul comunitatii cristinbuty cristinbuty Buna ziua, Problema care ma framanta pe mine acum este o amenda in valoare de 10.000 de lei, primita de sotul meu; este sofer transport public si a fost ... (vezi toată discuția)
Care sunt urmarile neachitarii unor amenzi contraventionale? andya20 andya20 in momentul de fata cunosc 2 persoane care nu si-au achitat nici o amenda pe care au luat-o in trafic din 2003 respectiv 2005. suma totala la una din persoane ... (vezi toată discuția)