avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... inlocuire amenda cu munca in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

inlocuire amenda cu munca in folosul comunitatii

Buna seara, am si eu o intrebare : Primaria a inaintat procesele verbale de contraventie ale debitorilor rau platnici la unitatea emitenta (politie) ,pentru ca aceasta sa le trimita la judecatorie in transformarea lor in munca in folosul comunitatii .De aproape 1 an de zile politia nu a luat nici o masura.Ce este de facut ?, cine raspunde acum de aceste amenzi?Daca trimite Primaria amenzile la judecatorie , ni se respinge dosarul pe motivul ca nu are calitate procesuala activa.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:18, 24 Aprilie 2010
Exista in Romania institutia muncii in folosul comunitatii?
Nu vad de ce vi le respinge. Primaria este autoritatea abilitata sa execute aceste procese verbale de contraventie, cand nu reuseste sa obtina plata amenzii aplicate procedeaza la solicitarea transformarii lor in zile de munca in folosul comunitatii. Am foarte multe dosare in care s-a admis cererea Primarului, chiar si in perioada cand pentru transformare era necesar acordul contravenientului.
adutescu a scris:

Exista in Romania institutia muncii in folosul comunitatii?

LEGE Nr. 293 din 28 septembrie 2009
pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor
EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI
PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 645 din 1 octombrie 2009

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

ARTICOL UNIC
Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 410 din 25 iulie 2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. La articolul 9, alineatul (5) va avea următorul cuprins:
"(5) În cazul în care contravenientul nu achită amenda în termenul prevăzut la alin. (4), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii."
2. La articolul 39^1, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
"(2) În cazul în care contravenientul, citat de instanţă, nu a achitat amenda în termenul prevăzut la alin. (1), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii pe o durată maximă de 50 de ore, iar pentru minori începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore." :)
Cred ca trebuieste sesizat organul ierarhic superior al politistilor care nu isi fac datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit somatie si titlu executoriu. ce se intampla daca nu platesc amenda rutiera ? utilizatorsuper utilizatorsuper salut . am luat si eu o amenda acum vreun an si am primit astazi somatie si titlu executoriu prin posta . amenda e de 360 de lei . ce se intampla daca nu o ... (vezi toată discuția)
Sunt eleva si am fost amendata. daca nu platesc pot fi executata silit? gabytza_4u10 gabytza_4u10 Sunt eleva,minora am o amenda pe care nu am platit-o la timp si acum mia venit o somatie cu un titlu executoriu,daca nu platesc pot fii executata silit? si ce ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Suntem o primarie de comuna si se confruntam cu urmatoarea problema legat de taxe si impozite: - primim frecvent de la organe ale Politiei ... (vezi toată discuția)