avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda auto neplatita, primit somatie si titlu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda auto neplatita, primit somatie si titlu executoriu.Ce risc daca nu o platesc?

Buna ziua, in data de 03.10.2013 am fost sanctionat contraventional de POL RUTIERA cu o amenda in valoarea de 480 lei,pe care nu am achitat o, datorita situatiei dificile financiare in care ma aflu ...
Acum 08.03.2014( dupa aprox 5 luni) am primit prin posta SOMATIE si Titlu executoriu de la Directia Economica si Finante publice locale ( primaria) in care se specifica ca daca in termen de 15 zile nu voi achita suma datorata, conform Ordonanta Guvernului 92/2003 art 141, art 145 , se vor lua masuri de executare silita

Mentionez ca nu detin nici un bun ( casa masina etc), am salar de 300 de lei/luna si nu imi permit sa platesc aceasta amenda...va rog sa mi spuneti ce risc in continuare daca nu fac rost de bani sa platesc ?
Voi fi dat in judecata? Mi se va retine din salar ? Ce alte costuri suplimentare peste 480 lei vor mai fi ? Ce ma sfatuiti sa fac ?
Astept raspunsurile dvs ! Va doresc week end placut, si LA MULTI ANI CU OCAZIA LUI 8 MARTIE PT TOATE doamnele si domnisoarele !
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
ContSters308457, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:28, 8 Martie 2014
Raspunsul este in somatia pe care ati primit-o. Veti fi executat silit, probabil prin poprire pe salariu, daca nu aveti alte bunuri si/ sau conturi in banci.
Puteti fi si actionat in instanta de catre primaria din localitatea unde aveti domiciliul trecut in cartea de identitate.
Nu veti fi executat prin poprire pt ca aveti salariu f mic.
art 728ncpc(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.

In cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a sanctiunii si nu exista posibilitatea executarii silite, organul din care face parte agentul constatator va sesiza instanta de judecata pe a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia, in vederea inlocuirii amenzii cu sanctiunea obligarii contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii

Lege 293 / 2009
pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor

ARTICOL UNIC
Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 410 din 25 iulie 2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. La articolul 9, alineatul (5) va avea următorul cuprins:
"(5) În cazul în care contravenientul nu achită amenda în termenul prevăzut la alin. (4), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit somatie si titlu executoriu. ce se intampla daca nu platesc amenda rutiera ? utilizatorsuper utilizatorsuper salut . am luat si eu o amenda acum vreun an si am primit astazi somatie si titlu executoriu prin posta . amenda e de 360 de lei . ce se intampla daca nu o ... (vezi toată discuția)
Inlocuire amenda cu munca in folosul comunitatii madalina.lacatus madalina.lacatus Buna seara, am si eu o intrebare : Primaria a inaintat procesele verbale de contraventie ale debitorilor rau platnici la unitatea emitenta (politie) ,pentru ca ... (vezi toată discuția)
Amenzi cfr dara25 dara25 in cazul in care e de plata suma de 10 milioane lei vechi, s-a primit somatie ca de nu se va achita in 5 zile de la primire se trece la executare silita. si ... (vezi toată discuția)