avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită am primit somatie si titlu executoriu. ce se intampla ...
Discuție deschisă în Executare silită

am primit somatie si titlu executoriu. ce se intampla daca nu platesc amenda rutiera ?

salut . am luat si eu o amenda acum vreun an si am primit astazi somatie si titlu executoriu prin posta . amenda e de 360 de lei . ce se intampla daca nu o platesc ? casa si masina sunt pe numele alor mei . pe numele meu am doar un cont deschis . ce se poate intampla ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136915 , utilizator 13:52, 24 Martie 2010
Teoretic, daca nu esti solvabil cu bunuri mobile sau imobile, vor incerca o poprire pe salariu la serviciu.Daca nici de aici nu au ce lua, se vor interesa de conturi, daca ai ceva lichiditati, si vor institui poprire pe ele.
Altfel, te va afecta daca vei vrea candva sa faci o vanzare-cumparare legalizata, unde iti va trebui cazier fiscal si nu-l vei avea decat daca vei achita amenda.
Se poate plati prin munca in folosul comunitatii.
PNeagu - ne puteti indica va rog articolul de lege care prevede munca in folosul comunitatii in cazul amenzilor neplatite?:D

@UtilizatorSuper- daca nu ai bani in acel cont nu vei avea surprize neplacute - eventual o poprire pe 1/3 din salariu pana la acoperirea sumei de bani respective si , daca nu esti angajat cu carte de munca , nici macar asta!B-)
LEGE Nr. 293 din 28 septembrie 2009
pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor
EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI
PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 645 din 1 octombrie 2009

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

ARTICOL UNIC
Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 410 din 25 iulie 2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. La articolul 9, alineatul (5) va avea următorul cuprins:
"(5) În cazul în care contravenientul nu achită amenda în termenul prevăzut la alin. (4), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii."
2. La articolul 39^1, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
"(2) În cazul în care contravenientul, citat de instanţă, nu a achitat amenda în termenul prevăzut la alin. (1), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii pe o durată maximă de 50 de ore, iar pentru minori începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore."

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

PREªEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ROBERTA ALMA ANASTASE

PREªEDINTELE SENATULUI
MIRCEA-DAN GEOANÃ

Bucureşti, 28 septembrie 2009.
Nr. 293.

cam asta e legea..... :)
Se infiinteaza poprire pe suma disponibila din cont (uri) bancare, sau pe veniturile dvs, pana la concurenta sumei mai sus amintite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire amenda cu munca in folosul comunitatii madalina.lacatus madalina.lacatus Buna seara, am si eu o intrebare : Primaria a inaintat procesele verbale de contraventie ale debitorilor rau platnici la unitatea emitenta (politie) ,pentru ca ... (vezi toată discuția)
Sunt eleva si am fost amendata. daca nu platesc pot fi executata silit? gabytza_4u10 gabytza_4u10 Sunt eleva,minora am o amenda pe care nu am platit-o la timp si acum mia venit o somatie cu un titlu executoriu,daca nu platesc pot fii executata silit? si ce ... (vezi toată discuția)
Amenda auto neplatita, primit somatie si titlu executoriu.ce risc daca nu o platesc? ContSters308457 ContSters308457 Buna ziua, in data de 03.10.2013 am fost sanctionat contraventional de POL RUTIERA cu o amenda in valoarea de 480 lei,pe care nu am achitat o, datorita ... (vezi toată discuția)