Teoretic, daca nu esti solvabil cu bunuri mobile sau imobile, vor incerca o poprire pe salariu la serviciu.Daca nici de aici nu au ce lua, se vor interesa de conturi, daca ai ceva lichiditati, si vor institui poprire pe ele.
Altfel, te va afecta daca vei vrea candva sa faci o vanzare-cumparare legalizata, unde iti va trebui cazier fiscal si nu-l vei avea decat daca vei achita amenda.
Se poate plati prin munca in folosul comunitatii.
PNeagu - ne puteti indica va rog articolul de lege care prevede munca in folosul comunitatii in cazul amenzilor neplatite?:D
@UtilizatorSuper- daca nu ai bani in acel cont nu vei avea surprize neplacute - eventual o poprire pe 1/3 din salariu pana la acoperirea sumei de bani respective si , daca nu esti angajat cu carte de munca , nici macar asta!B-)
LEGE Nr. 293 din 28 septembrie 2009
pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor
EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI
PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 645 din 1 octombrie 2009
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
ARTICOL UNIC
Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 410 din 25 iulie 2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. La articolul 9, alineatul (5) va avea următorul cuprins:
"(5) În cazul în care contravenientul nu achită amenda în termenul prevăzut la alin. (4), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii."
2. La articolul 39^1, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
"(2) În cazul în care contravenientul, citat de instanţă, nu a achitat amenda în termenul prevăzut la alin. (1), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii pe o durată maximă de 50 de ore, iar pentru minori începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore."
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.
PREªEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ROBERTA ALMA ANASTASE
PREªEDINTELE SENATULUI
MIRCEA-DAN GEOANÃ
Bucureşti, 28 septembrie 2009.
Nr. 293.
cam asta e legea..... :)
Se infiinteaza poprire pe suma disponibila din cont (uri) bancare, sau pe veniturile dvs, pana la concurenta sumei mai sus amintite.