avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... amenda contraventionala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

amenda contraventionala

am primit o amenda pe ratc(Regia Autonoma de Transport in Comun, Constanta), in valoare de 100 ron(daca nu o platesc in 48 de ore, se face 200ron) si in proces scrie ca daca nu se plateste in 15 zile, se va trece la executarea silita in conditiile legii, asta ce inseamna? si daca nu o platesc deloc...ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: ondin_y , utilizator 15:01, 23 Decembrie 2009
Asta inseamna ca , dupa 15 zile , amenda va fi comunicata administratiei financiare care va va "taxa" cand veti merge sa platiti impozitul pe casa sau pe masina (daca aveti asa ceva)!:)
si presupun ca va creste?
Amenzile nu cresc, ele nu sunt purtatoare de penalitati. Aveti de plata numai suma intreaga.
aha, si daca casa este pe numele tatalui, tot ajunge la impozit nu? ca eu pe numele meu nu am nimic....dar stau in casa cu el.
amenda se va trimite spre executare primariei si nu administratiei financiare.

art. 8, alin (4) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor : sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice în conformitate cu legislaţia în vigoare se fac venit integral la bugetele locale.

tot aceasta ordonanta prevede si faptul ca daca in termen de 30 de zile nu se achita amenda si nu exista posibilitatea executarii silite, sanctiunea poate fi inlocuita cu masura de a presta o activitate in folosul comunitatii.

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa Placinta Andrei Placinta Andrei [quot]Am primit o amenda administrativa de 1000 ron si 120 ron pentru celtuieli judiciare in urma unui dosar de al meu...si mi se scrie in comunicareca in ... (vezi toată discuția)
Amenda ratc Zumago15 Zumago15 Buna ziua . Astazi am primit o amenda de la RATC ( Proces Verbal facut , firmat de mine cu toate datele ) . Din cate am inteles amenda este de 100 pe loc sau ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala la administratia financiara? ddinu ddinu Buna ziua, Am primit o amenda RATB pe care am neglijat sa o platesc in 15 zile de la sosirea in posta (de fapt a semnat maica-mea pentru ea, si n-am stiut ... (vezi toată discuția)