am primit o amenda pe ratc(Regia Autonoma de Transport in Comun, Constanta), in valoare de 100 ron(daca nu o platesc in 48 de ore, se face 200ron) si in proces scrie ca daca nu se plateste in 15 zile, se va trece la executarea silita in conditiile legii, asta ce inseamna? si daca nu o platesc deloc...ce se intampla?
Asta inseamna ca , dupa 15 zile , amenda va fi comunicata administratiei financiare care va va "taxa" cand veti merge sa platiti impozitul pe casa sau pe masina (daca aveti asa ceva)!:)
amenda se va trimite spre executare primariei si nu administratiei financiare.
art. 8, alin (4) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor : sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice în conformitate cu legislaţia în vigoare se fac venit integral la bugetele locale.
tot aceasta ordonanta prevede si faptul ca daca in termen de 30 de zile nu se achita amenda si nu exista posibilitatea executarii silite, sanctiunea poate fi inlocuita cu masura de a presta o activitate in folosul comunitatii.
Amenda ratc
Zumago15
Buna ziua . Astazi am primit o amenda de la RATC ( Proces Verbal facut , firmat de mine cu toate datele ) . Din cate am inteles amenda este de 100 pe loc sau ... (vezi toată discuția)