avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATC
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATC

Buna ziua . Astazi am primit o amenda de la RATC ( Proces Verbal facut , firmat de mine cu toate datele ) . Din cate am inteles amenda este de 100 pe loc sau maxim 48 de ore de la intocmirea PVului .
Am varsta de 19 ani si sunt salariat .
Intrebarea mea este :

1.Ce se intamplat daca nu este platita amenda in 48 de ore ?

2.Amenda de 200 ron care este mentionata pe PV , ajunge la impozit la casa?

3.Daca nu am nimica pe numele meu ( doar un abonament la Cosmote ) as putea fii silit judecatoresc ?

4.Daca casa nu este pe numele meu , ci pe numele bunici , tot ajunge la impozitu la casa ?

5.Daca primesc salariul pe card si nu platesc amenda in 48 de ore , imi pot lua 200 ron de pe card ?

6. In procesul verbal scrie : " In situatia in care contravenientul nu va achita aenda in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului verbal , se va proceda , in conditiile legii la executarea silita " . Se refera la suma de 100 sau 200 ron ? Si daca nu am nimica pe numele meu , ce executare silita se poate face ???

Multumesc anticipat .
Chiar daca nu aveti bunuri mobile sau imobile ce pot fi executate silit,exista posibiitatea popririi veniturilor salariale.Amenda primita este de 200 ron in cazul in care nu platiti in 48 de h jumatate din aceasta suma,in cazul executarii silite suma ce urmeaza a fi achitata este de 200 ron.
Adica pot sa imi ia din banii la salariu ? Puteti sa imi raspundeti va rog la intrebarea 6 ?
Amenda este de 200 de lei. Dvs. puteti plati 100 de lei in 48 de ore.
Daca sunteti salariat vi se poate pune proprire pe contul de salariul, in urma unei executari silite pentru amenda.

De ce nu platiti totusi?
In cazul neachitarii amenzii in termen de 48 de ore, o sa vi se puna proprire pe salariu

Da, pot sa va ia bani din salariu- raspuns la intrebarea nr. 6

Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu stiu de ce va puneti atatea intrebari cat sunteti salariat, nu platiti, se ajunge la executare silita si va ia din salariu. Ori va retine direct din contul bancar , ori va infiinteaza poprire pe salariu.
Ar fi indicat sa platiti acum 100 decat mai tarziu 200 sau si mai mult ca vor fi si ceva cheltuieli de executare.

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala Cable Cable am primit o amenda pe ratc(Regia Autonoma de Transport in Comun, Constanta), in valoare de 100 ron(daca nu o platesc in 48 de ore, se face 200ron) si in proces ... (vezi toată discuția)
Executat silit ratc . ajutor bobocelrosu bobocelrosu Buna ziua am o problema grava rau de tot ... Am primit amenda RATC , cand am fost prins am predat bulentinul , am primit apoi acasa un proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb alina88 alina88 Buna seara, Azi am luat o amenda de la controlorii RATB. Aveam un bilet la mine in geanta, aveam multe bagaje si nu l-am mai compostat, abonamentul imi ... (vezi toată discuția)