avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Activitate cristinatudor

Activitate cristinatudor

Răspuns la discuția revocare donatie fara sarcina
Insa, avand in vedere ca intre timp ei au divortat, deci nu mai sunt soti, ma este valabila posibilitatea revocarii donatiei? Va intreb deoarece in momentul in care mama a apelat la notar pentru revocarea donatiei i s-a comunicat ca nu se poate realiza decat prin instanta (proces cu invocarea unor motive in baza carora doreste revocarea).
Multumesc mult! :)
Răspuns la discuția revocare donatie fara sarcina
La momentul la care au divortat, mama detinea apartamentul care acum este donat. Este posibil ca tata sa fi detinut, la momentul respectiv, un apartament impreuna cu "prietena" lui de la acel moment - nu pot confirma nimic cu documente in acest sens.
Apartamentul pe care l-au avut impreuna este cel care s-a vandut in anul 2001. Banii obtinuti pe acest apartament au fost impartiti juamatate-juamatate, fara a exista insa un document din care sa reiasa acest lucru.
In ceea ce priveste bunurile mobile (mobila, aparatura electonica, etc), acestea au fost impartite de comun acord in baza unei hartii semnate de ei doi si atat (care, de altfel, nici nu are data mentionata pe exemplarul pe care il are mama).
Problema (moral vorbind) este ca, odata ce apartamentul initial s-a impartit jumatate-jumatate, de ce jumatatea mamei sa se mai imparta inca o data intre ei (prin dontie sau partaj). Asta in masura in care se poate tine cont si de acest aspect, neexistand acte doveditoare...
Buna! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: parintii mei au fost casatoriti, timp in care au dobandit un apartament ca bun comun. In anul 2001, pentru ca nu se mai intelegeau, au decis sa vanda apartamentul (fara a divorta la momentul respectiv) si sa imparta banii, in conditiile in care nu exista nici un act oficial in acest sens. In anul 2001 mama a cumparat, din jumatatea ei din bani, un alt apartament (in contractul de cumparare scrie ca banii provin dintr-o donatie...care, in mod concret nu a existat, nu poate fi dovedita cu acte, dar tatal meu a fost martor la aceasta tranzactie si a semnat). In anul 2002, pentru ca s-a impacat temporar cu tata, i-a facut act de donatie penru 50% din apartamentul nou cumparat, fara sarcina (erau casatoriti inca) - au stat impreuna cateva luni, dupa care el s-a mutat. In anul 2006 au divortat - divort la cererea ambelor parti, fara partaj. Partajul nu a fost facut nici acum cu acte. Intrebarea este daca si cum aceasta donatie poate fi revocata de mama. Multumesc anticipat!