lenia a scris:
quiras a scris:
oancea_nicoleta_laura a scris:
Eu mi-am pregatit dosarul frumusel si am mers la barou. Sunt consilier juridic definitiv de la data aparitiei legii consilierilor juridic................ Noi care examen il sustinem? Examenul de primire sau de definitivare? Parerea mea este ca nu ar mai trebui sustinut nici un examen.
De ce doar intrebi ,iar atunci cand esti intrebata si tu, nu raspunzi,cum vrei sa te ajute cineva?! ....1.Sustineti doar examen de primire in profesia de avocat => aveti vechimea necesara(5 ani, parca!),iar daca va lipseste vechimea il sustineti si pe cel de definitivat . 2 Parerea dvs. nu conteaza deoarece exista o lege care reglementeaza acest aspect de care dvs. sunteti interesat ! :) Da,Da, libertatea de opinie !
In august si eu mi-am depus dosarul pentru a accede in profesia de avocat, am achitat taxa de 600 lei, mi s-a inregistrat dosarul, dar... mi s-a restituit atat taxa cat si dosarul pe motiv ca daca am vechime in functii juridice sa nu sustin examenul din sept sa astept ca se va organiza unul in oct-noiembrie pentru avocati definitivi.
Dar surpriza a venit cand am citit anuntul cu privire la examenul din 4.11 unde se organizeaza doar pentru cei care sunt primiti in profesie si au stagiul de 2 ani.
Asa ca... astept cu nerabdare sa se mai organizeze si alt examen la care sa pot participa si eu (sa indeplinesc conditiile din enuntul formulat de UNBR).
Bafta la invatat tuturor
taxa era de 833 ron............nu de 600 ron
Taxa de înscriere la examen este de 833 lei (inclusiv TVA), putand fi achitata dupa cum urmeaza: la casieria baroului - etaj 4; în contul Baroului Bucuresti RO63RNCB0080005630040001 deschis la B.C.R. - Sucursala Sala Palatului, cod fiscal RO4283155.