avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Activitate zoki

Activitate zoki

multumesc mult ppentru raspuns
Asta vreau eu sa stiu, unde e definit ca functia de contabil nu e vechime in specialitatea studiilor economice superioare cu specializare in contabilitate si informatica de gestiune. Vreau sa luati in calcul ca in COR functia de contabil are ca cerinta MINIMA studii liceale, iar in sistemul privat nu te promoveaza nimeni automat cum ai terminat facultatea cum se intampla la stat, din varii motive, pornind de la salariul minim, si pana la faptul ca nu pot fi chiar toti angajatii directori sau contabili sefi (mai ales intr-o firma de contabilitate).
Asdar, unde scrie care sunt specializarile pe care trebuie sa te angajezi cand termini facultatea, ca sa se considere vechime in specialitatea studiilor.
Eu sunt intrigat deoarece avand o discutie cu domnii de la institutia respectiva dansii considera ca as fi mai mult decat potrivit pentru postul respectiv, cu conditia sa promovez concursul bineinteles, doar ca le e frica sa nu cumva sa vina cineva si sa controleze acest aspect. Iar la rugamintea de a-mi defini functiile pe care trebuia sa fiu angajat ca experienta mea sa fie ok nimeni nu stie raspunsul.
din anunt nu reiese...dar la fata locului mi s-a comunicat ca functia din cartea mea de munca, respectiv contabil, nu e buna pentru motivul expus mai sus. In concluzie am cerut ambele variante, pentru ca m-am gandit ca poate au gresit anuntul.

Si totusi, faptul ca m-am angajat contabil nu reprezinta vechime in specialitatea studiilor superioare de contabilitate? Partea proasta e ca acest fapt minor ma impiedica sa acced la aceasta functie, si vroiam sa aflu un act normativ care defineste vechimea in specialitatea studiilor.
adica in cazul meu daca am studii superioare si experienta necesara de 3 ani pe functia de contabil nu se incadreaza in cerintele urmatoare:
Condiţii de participare:
- studii superioare de lungă durată în domeniul economic;
- vechime în sistemul financiar-contabil: minim 3 ani;
- abilităţi, calităţi şi aptitudini necesare: capacitate de analiză şi sinteză, creativitate, analiză de sistem şi prognoză bugetară, iniţiativă, răspuns prompt în participarea la luarea deciziilor, promptitudine în îndeplinirea sarcinilor, spirit de echipă;
- alte cerinţe:

Sau e gresit anuntul, si e vorba de vechime in specialitatea studiilor, sau mie mi se pare ca ma incadrez. Mentionez ca nu e post de functionar public, ci de personal contractual.

In cazul in care e nevoie de vechime in specialitatea studiilor inteleg ca daca dupa facultatea de contabilitate ma angajez contabil (la privat..nu la stat) eu nu am experienta pe studii superioare pentru ca COR solicita un minim de studii medii si atat?
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt. Asa consideram si eu. O alta problema care nu stiu cate importanta are este ca functia respectiva este de sef serviciu-consilier superior gr IA, si implica Control financiar preventiv, din acest motiv dansii au spus ca eu nu am vechimea necesara pe studii superioare. Rugamintea mea ar fi sa imi spuneti si unde gasesc reglementari, pentru ca as vrea sa le demonstrez contrariul, dar cu argumente. Multumesc

Ps: as vrea sa stiu unde gasesc prevederi legate de aceasta vechime, unde scrie ce si cum e socotit vechime in specialitatea studiilor
Va prezint urmatoarea situatie:
Sunt angajat din anul 2005 la o socetate pe post de contabil, la momentul respectiv eram inca student. In 2006 am terminat facultatea de contabilitate, si intre timp si master tot in contabilitate. Intrebarea mea este daca incadrarea mea care a ramas "contabil" se potriveste cu cerintele unui concurs la o institutie publica, respectiv studii superioare si vechime de 3 ani in specialitatea studiilor.
Problema pleaca de la faptul ca domnii unde trebuia sa depun dosarul penru respectivul concurs considera ca functia de contabil nu inseamna vechime pe studii superioare deci nu ma incadrez. Intrebarea mea este : au sau nu au dreptate, si v-as ruga cu argumente, cu baza legala deoarece dansii nu mi-au dat ca baza legala decat COR unde scrie ca functia de contabil presupune studii medii.