avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU

Activitate Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU

Inregistrare marca comunitara = depunere marca la nivel comunitar, adica la Oficiul Marcii comunitare din Spania. Acolo se depune cererea pentru toate tarile din UE si se aplica principiul "totul sau nimic".
Inregistrare international = extindere protectie marca nationala pentru anumite tari care pot fi sau nu in UE.
Monitorizarea marcilor nu o fac Oficiile ci consilierii in PI.
In momentul in care OSIM decide sa va modifice o clasa sau orice altceva in cerere trebuie sa va trimita o decizie in care sa fiti anuntat de acest lucru. In privinta consultantei in domeniul clasificarii, eu personal o fac contra cost. Poate gasiti alt consilier care sa va consilieze in mod gratuit cu privire la acest aspect.
Mult success!
Diferenta este de procedura: daca bifati casuta UE si aveti o opozitie ce va fi admisa, pierdeti marca in toate tarile UE; daca bifati tarile UE separat, pierdeti marca doar in acea tara in care aveti opozitie/aviz de refuz/etc.
Pai s-o luam pe rand. Exista o directiva comunitara care prevede un sistem unitar de examinare al tuturor oficiilor din UE. Nu toate statele l-au implementat. Franta e in UE deci indiferent cum ajunge cererea dvs de marca la ei, international sau national - adica cerere depusa direct la Oficiul Francez- ei o examineaza dupa legislatia in vigoare in Franta.
Daca legislatia franceza a implementat sistemul comunitar atunci nu se mai examineaza dpdv al drepturilor anterioare, doar se publica cererea si daca nu sunt opozitii se obtine protectia.
Sper ca acum e mai clar:( daca nu, mai intrebati.
Referitor la al doilea punct, prin inregistrare internationala puteti desemna orice stat din lista statelor membre la Tratatul de la Madrid. Aceasta lista o gasiti pe situl Biroului International WIPO.
Mult succes!
Buna ziua. Pentru depunerea unei marci international marca dvs trebuie sa fie identica cu marca protejata in Romania. Biroul International (WIPO) trimite cererea dvs la Oficiul Francez care examineaza cererea in functie de legislatia in vigoare. Daca legislatia din Franta e similara cu cea comunitara, atunci cererea se publica si daca nu sunt opozitii veti obtine protective. Daca legislatia difera de cea comunitara, atunci Oficiul Francez va examina cererea dvs dpdv al drepturilor anterioare inregistrate deci probabil va emite un aviz de refuz provizoriu.
Pentru UE marca nu trebuie sa fie identica cu cea din Romania. Oficiul marcii comunitare face cercetare pentru marcile comunitare similar sau identice cu ale dvs si instiinteaza titularul. Deci daca marca identificata de dvs este doar nationala in Franta, nu va primi instiintarea Oficiului comunitar. Insa exista posibilitatea depunerii unei opozitii si aici depinde daca acel titular are sau nu un serviciu de monitorizare al marcii.
Mult success!
Buna ziua. Costurile difera in functie de natura marcii si de numarul de clase pentru care veti solicita protectia. Cererea de marca poate fi depusa si de dvs si de un consilier in PI. Decizia va apartine. Mult success!
Cred ca plicul cu idei este singura varianta. Vedeti pe site-ul OSIM la rubrica "plicul cu idei".
Mult success!
Buna ziua. Nu. O marca nationala poate fi extinsa ca protectie in alte tari, prin WIPO. Aceea este o marca internationala. In cazul in care este abandonata, trebuie sa o redepuneti, altfel nu puteti solicita inregistrarea unei marci internationale. Mult success!
Buna ziua. Dupa aceea aveti dreptul sa va puneti logo-ul pe orice produs /serviciu pentru care ati inregistrat marca. Daca dvs inregistrati marca pentru biciclete, sa zicem, si vreti s-o aplicati pe pantofi, nu se poate.
Pana la obtinerea certificatului OSIM o sa primiti 2 decizii care atesta faptul ca sunteti in procedura de inregistrare.
Mult success!
Se publica tot in Buletinul emis de OSIM, insa acum in cel care apare doar 1 data pe luna, in ultima zi lucratoare a fiecarei luni. Uitati-va in baza de date OSIM la marca dvs, la ultima rubrica de publicatii trebuie sa apara doua buletine. Vedeti care este al doilea publicat si apoi il puteti vizualiza aici: [ link extern ] .
Mult success!
Logo-ul se inregistreaza la OSIM ca marca. Detalii privind depunerea cererii de marca gasiti pe site-ul www.osim.ro . In privinta faptului ca la vama vi se cer certificate europene de conformitate aceste certificate trebuie si sunt de obicei pentru produs, nu pentru denumirea produsului, deci daca are firma producatoare n-ar trebui sa mai aveti probleme. In cazul in care nu inregistrati logo-ul exista posibilitatea ca altcineva s-o faca si la vama de obicei se cere certificatul de marca de la OSIM. Daca altcineva va inregistra o marca similara sau identica cu a dvs este posibil sa va interzica folosirea marcii dvs pentru produse similar sau identice. Mult success!