Va multumesc tuturor pentru sfaturi.Am totusi un gust tare amar, avand in vedere ca azi mi s-a zis, tot razand:stii:eu am descoperit ca tu ai mare potential...deci cred ca am nevoie de tine..
Stiu ca e apa de ploaie si ca ma pot astepta la multe si stiti cum e cand ai tot timpul sabia lui Damocles deasupra...aiurea e ca esti tot timpul in tensiune.Oricum, multumesc mult pentru sugestii.
Va multumesc pentru raspunsuri!As mai adauga ca in urma cu o luna, inainte de notificarea de desfiintare a posturilor, mi s-a inmanat o alta hartiuta, in care mi se preciza ca...in masura in care va faceti treaba, veni beneficia de salariu...asta presupunand ca eu, care sunt angajat ca economista sa plec aiurea prin tara ca sa vand un produs complet iesit din uz, depasit , care nu s-a mai vandut de vreo cinci ani...iar atunci le-am zis ca nu pot, pt ca nu am abilitati de vanzari.
Dar am inteles, ca asta e asul lor din maneca, ca asa s-au debarasat de multi angajati.
Mai precizez si ca nu am o fisa a postului.
Multumesc pentru raspunsuri!Am facut ieri doua cereri adresate una celor de la resurse umane si alta la director in care am cerut cele sase salarii compensatorii, la care s-a angajat firma prin acord cu sindicatul precum si la plata orelor suplimentare.Apoi i-am instiintat ca nu am cim, analize medicale, fisa postului,protectia municii etc.
Credeti ca cererile aceste nu ar putea servi ca proba in instanta?
Loc de munca nu prea ofera, caci nu mai este efectiv de munca, dar ceilalti angajati, vreo 8 au plecat linistiti, tocmai pt ca ei nu vor nimic, iar altora 2 li s-a revocat deodata decizia.
Intentia lui e sa ne haituiasca mai ales ca ne-a spus clar ca de azi inainte o sa-i raportam lui direct ce treaba facem.
Ceea ce am primit acum o luna se numeste decizie, e inregistrata la firma, stampilata, semnata, probabil ca asta considera ei ca e notificarea...mai multor colegi, cu exceptia mea si a altuia, li s-au dat azi deciziile finale de incetare. S-a facut reorganizare ca urmare a dificultatilor economice si sunt vreo 10 in situatia asta.
Cert e ca in firma asta, nu se prea emit acte si probabil ca nici nu le prea inregistreaza.
Eu nu am primit nici acum contractul de munca.
Multumesc!IAm semnat o fituica de informare in ultima ora a preavizului.Ma gandesc..daca nu trebuie emisa cumva o decizie in forme legale si inregistrata la ITM?
Mi se pare absurd tare ceea ce au facut si totodata prosteasca cererea mea prin care mi-am cerut salariile, inainte de a avea decizia de incetare in mana!Pot anula cumva in instanta decizia lor, proband cu cererea adresata directorului?
Multumesc mult.
Buna ziua!Sa vedeti ce mi s-a intamplat!Pe scurt, mi s-a emis acum o luna decizia de concediere pe motiv de desfiintare post, urmare a restructurarilor, decizie fara stampila ITM, dar semnata de mine si de director, iar azi in ultima zi de preaviz, m-a informat directorul, amuzat, nevoie mare ca a revocat-o, si ca va avea el grija de acum inainte ca sa am de treaba...
Ieri, am facut o cerere catre director prin care mi-am cerut drepturile salariale, asta presupunand si salarii compensatorii, plus ca am sesizat si ceva aspecte in neregula , cum ca nu am primit contractul de munca etc.
Precizez ca am luat la cunostinta si semnat azi un act emis ieri, probabil, foarte succint ca s-a revocat decizia anterioara.
Sunt disperata, am tras mult prea multe ponoase in aceasta firma si avusesem macar usurarea ca se termina odata.
Ce pot face in continuare?Am vreo sansa sa plec pe baza vechii decizii?Pentru ca am indraznit sa imi cer drepturile, directorul prefera sa ma faca sa-mi dau demisia singura..Va multumesc pentru raspunsuri!