avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revocare decizie concediere pe motiv de restructurare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revocare decizie concediere pe motiv de restructurare in ultima zi de preaviz!

Buna ziua!Sa vedeti ce mi s-a intamplat!Pe scurt, mi s-a emis acum o luna decizia de concediere pe motiv de desfiintare post, urmare a restructurarilor, decizie fara stampila ITM, dar semnata de mine si de director, iar azi in ultima zi de preaviz, m-a informat directorul, amuzat, nevoie mare ca a revocat-o, si ca va avea el grija de acum inainte ca sa am de treaba...
Ieri, am facut o cerere catre director prin care mi-am cerut drepturile salariale, asta presupunand si salarii compensatorii, plus ca am sesizat si ceva aspecte in neregula , cum ca nu am primit contractul de munca etc.
Precizez ca am luat la cunostinta si semnat azi un act emis ieri, probabil, foarte succint ca s-a revocat decizia anterioara.
Sunt disperata, am tras mult prea multe ponoase in aceasta firma si avusesem macar usurarea ca se termina odata.
Ce pot face in continuare?Am vreo sansa sa plec pe baza vechii decizii?Pentru ca am indraznit sa imi cer drepturile, directorul prefera sa ma faca sa-mi dau demisia singura..Va multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: PopescuP , utilizator 20:08, 29 Octombrie 2009
Sincer, era mult mai bine sa n-o primiti...Agajatorul are dreptul sa-si revoce propria decizie. In orice caz, aveti grija ce semnati!
Normal ar fi trebuit sa primiti notificarea de preaviz, apoi decizia de incetare.
In baza deciziei despre care vorbiti nu prea aveti cum sa incetati, mai ales ca s-a dat si o alta decizie pe care ati semnat-o.
Dar ceva nu este in regula in ceea ce relatati dvs.
Postul desfiintat trebuia anuntat la AJOFM / ANOFM(in functie de sediul societatii), in momentul emiterii preavizului, acum ar trebui anuntata din nou situatia - se renunta la desfiintarea postului etc. - daca ati putea afla ceva amanunte despre aceasta procedura obligatorie........
Multumesc!IAm semnat o fituica de informare in ultima ora a preavizului.Ma gandesc..daca nu trebuie emisa cumva o decizie in forme legale si inregistrata la ITM?
Mi se pare absurd tare ceea ce au facut si totodata prosteasca cererea mea prin care mi-am cerut salariile, inainte de a avea decizia de incetare in mana!Pot anula cumva in instanta decizia lor, proband cu cererea adresata directorului?
Multumesc mult.
Ceea ce am primit acum o luna se numeste decizie, e inregistrata la firma, stampilata, semnata, probabil ca asta considera ei ca e notificarea...mai multor colegi, cu exceptia mea si a altuia, li s-au dat azi deciziile finale de incetare. S-a facut reorganizare ca urmare a dificultatilor economice si sunt vreo 10 in situatia asta.
Cert e ca in firma asta, nu se prea emit acte si probabil ca nici nu le prea inregistreaza.
Eu nu am primit nici acum contractul de munca.

Decizia de incetare trebuia inregistrata la ITM, dar nimic nu-l impiedica pe angajator sa revina asupra unei astfel de decizii, mai ales ca ofera un loc de munca.
In instanta ce sa spuneti ca erati de acord cu prima decizie?
Puteti proba ca a revocat prima decizie datorita cererii dvs.?

Aceste decizii finale trebuiesc inregistrate la ITM, ce vi s-a dat in urma a fost o notificare a preavizului care nu trebuie inregistrata la ITM.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
titiana, utilizator

Alte discuții în legătură

Am fost disponibilizat fara demisie sau concediere, ce pot face? werbung werbung am lucrat intr-o firma de distributie si la 1 iulie am fost data afara pe motiv ca se reduc cheltuielile, ca treaba nu mai merge, bla,bla.totul s-a facut ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa semnez in caz de concediere? georgika georgika Daca sunt concediata ce acte trebuie sa semnez?Numai decizia de concediere??? Pt ca firma mea umbla cu magarii in privinta asta....nu vor sa ne acorde ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)