avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am fost disponibilizat fara demisie sau concediere, ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am fost disponibilizat fara demisie sau concediere, ce pot face?

am lucrat intr-o firma de distributie si la 1 iulie am fost data afara pe motiv ca se reduc cheltuielile, ca treaba nu mai merge, bla,bla.totul s-a facut verbal, fara demisie din partea mea, fara nimic scris din partea lor.au trecut 2 luni si jumatate si eu nu am nici acum cartea de munca.ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:48, 16 Septembrie 2009
Comunicati cu ITM din zona dumneavoastra,e cea mai rapida cale .
Stimata doamna, mi-e greu sa inteleg. Cum ati fost data afara? Ati primit vreun preaviz, o decizie? Cum ati ajuns sa nu mai megeti la servici? Care este modalitatea prin care v-a anuntat?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
Eugenia Angelica Fortuna, Consultant resurse umane
Va propun sa mergeti la ITM si sa povestiti si lor ce s-a intamplat (sau nu s-a intamplat). La ITM trebuie sa fie atat contractul Dvs. individual de munca inregistrat cat si decizia de concediere a firmei. In cazul in care aceste acte nu exista, ati lucrat la negru, si puteti sa faceti plangere la ITM.

Tot la ITM ar trebuie sa fie si cartea Dvs. de munca (in mod normal).
Daca ati avut CIM inregistrat la ITM, nu trebuia sa parasiti locul de munca fara decizia scrisa a angajatorului.
Acum nu puteti face decat sa solicitati in scris restituirea Cartii de munca si eventual a deciziei de incetare a CIM(care cred ca dispune incetarea pe motive disciplinare intrucat nu v-ati mai prezentat la locul de munca fara o motivatie legala si temeinica vreme de 2, luni).
nimic scris, nimic semnat, am fost anuntat verbal cu aproximativ 2 saptamini inainte ca de la 1 iulie urmeaza sa nu mai vin la serv.

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva Apollo_ro Apollo_ro Buna ziua La 1 octombrie firma la care lucrez a disponibilizat 100 de angajati. Acum, dupa mai bine de o luna, firma refuza sa elibereze cartile de munca, ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)