avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 mai, concediere ce nu tine de persoana angajatului. In CIM am semnat pt 20 zile lucratoare. Am refuzat sa-l semnez, scriind pe el ca nu respecta CIM. Am facut bine? Ei au sa-mi dea un salariu pt aprilie, concediu odihna, platit preavizul si am inteles ca am dreptul si la 2 salarii compensatorii. Despre acesti bani nu au spus nimic. Firma este din alt oras, tinem legatura prin telefon. Ce trebuie sa fac in continuare?
Asteptati sa va transmita preavizul, apoi decizia de incetare CIM si atacati in justitie decizia solicitand si, eventual, plata tuituror drepturilor salariale cuvenite inclusiv salariul compensator.
Preavizul l-am primit azi, dar mi-au dat doar 20 zile calendaristice si am refuzat sa-l semnez.
Ati procedat foarte bine. Aveti dreptul la 2 salarii compensatorii daca ati lucrat in ramura comert.
Cum obtin acestea, doar in instanta?
Puteti depune o sesizare la iTM sau sa deschideti o actiune in instanta.

Alte discuții în legătură

Concediere/desfiintarea postului Dan_2010 Dan_2010 Buna seara, lucrez de 9 luni la sa o societate comerciala X-s.r.l care are aproximativ 50 de angajati. Saptamana trecuta mi s-a comunicat,verbal doar,ca ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati sa procedez corect in urmatoarea situatie. In firma desfiintez niste posturi datorita dificultatilor econonice. Fac ... (vezi toată discuția)
Anulare preaviz pityu79 pityu79 Prietena mea in data de 06.01.2010 a primit preaviz cu 20 zile de la angajator cu art. 65/1 din Codul Muncii. Nu am inteles de ce cu 20 de zile pentru ca in ... (vezi toată discuția)