Daca sunt concediata ce acte trebuie sa semnez?Numai decizia de concediere??? Pt ca firma mea umbla cu magarii in privinta asta....nu vor sa ne acorde somajul si cauta sa ne faca sa semnam singure demisiile!!!! Va rog sa ma ajutati!:(
- concedierea il are ca initianor pe angajator;
- demisia, reprezinta vointa dvs. de a inceta raporturile de munca.
Deci, daca nu doriti incetarea raporturilor de munca, nu semnati cerere de "demisie".
Decizia de "concediere" o semneaza angajatorul, nu angajatul.
Din cate stiu eu, in cazul concedierii, trebuie sa va inmaneze o notificare de preaviz pt 20 zile si la finalul acestuia o decizie de concediere conf. art ... din codul muncii pe care s-o semnati pt luare la cunostinta.
De somaj puteti beneficia doar daca concedierea se face pe baza art.65 din codul muncii (desfiintarea postului).
Primiti o notificare pe care semnati,puneti data ca ati primit un exemplar si apoi primiti decizia de concediere,in continutul careia este art din Codul Muncii referitor la desfacrea CIM.
Daca este o concediere aveti 20 zile lucratoare de preaviz,sunteti remunerata, in acet interval puteti veni doar 4 ore/zi la serviciu,puteti beneficia de indemnizatie de somaj si vi se acorda cel putin un salariu compensator odata cu plata ultimilor drepturi salariale.
In caz de concediere puteti sa semnati : luarea la cunostinta ca se desfiinteaza postul si ca intrati in preaviz, precum si decizia de concediere la data comunicarii acesteia.
Somaj
B_Larisa
Buna ziua! Am primit decizia pentru somaj, in care scrie \\"Avand in vedere restrangerea activitatii firmei. In baza art. 65 alin 1 din Codul Muncii; in ... (vezi toată discuția)