Buna dimineata,
Va multumesc foarte mult pentru modele.
Mai am cateva nelamuriri ... in preaviz scrie " Pe perioada preavizului de 20 de zile lucratoare, beneficiati de un program de lucru normal de 4 ore/zi" .Intrebarea mea este daca pot scrie in loc de 4 ore 8 ore? deoarece in aceasta perioada angajatul lucreaza 8 ore, sau sunt obligata sa trec 4 ore iar in cele 4 ore libere sa-si caute de lucru? daca trec 4 ore in preaviz in stat ii voi calcula salariu pentru 4 ore?
Decizia pot sa o depun luni la ITM chiar daca se doreste incetarea incetarea CIM-ului incepand cu data de 02 noiembrie 2009?
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Aveti un model de decizie ? Adeverinta de somaj trebuie si ea stampilata la ITM? :)
Decizia trebuie sa aiba data in care se semneaza ? de exemplu i-am dat decizia de pe 01.10.2009 iar el va fi trimis in somaj de la 1 noiembrie ce data pun pe decizie astfel incat sa nu ma trimita inapoi cei de la ITM?
Am urmatoarea situatie, trebuie sa trimit un angajat in somaj, dar nu stiu etapele pe care trebuie sa le parcurs, mentinez ca nu mai m-am confruntat niciodata cu astfel de situatie si nu stiu cum sa procedez.
Mi-ati fi de pare ajutor daca mi-ati spune cu sa procedez.
Mentionez ca salariatul ocupa un post pe care doar el il detine si se va desfiinta dupa plecarea lui.
A lucrat in cadrul firmei 13 luni.
Plata contributilor este la zi.
Ce etape trebuie sa parcurc? Cu ce litera il trimit in somaj art. 65? La ITM cu ce trebuie sa ma prezint, este suficienta decizia? Ce acte trebuie sa-i dau angajatului pentru a-si depune dosarul de Somaj?
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra