Astazi mi-au trimis sms ca o sa-mi recuperez banii dupa 30.06(dar imi este teama ca o sa ma amane si nu o sa primesc nimic, asa cum s-a intamplat si cu alte persoane care sunau in dispecerat si isi cereau drepturile salariale).As vrea sa ma duc maine la ITM si sa se sesisez aceste fapte, dar imi pot recupera banii in urma acestui demers?
Am citit un anunt in ziar pt operator dispecer la o firma de paza. M-am prezentat si ,,m-am calificat'' pt acest post (conditiile erau: program 16:30-07:00;2 nopti la lucru, 2 acasa; cu CM; salariul 800ron, platibil 400ron pe data de 20, iar jumatate pe data de 30/31.), dar inainte de a intra propriu zis pe post am mai venit sa mai cunosc detalii. Pe data de 8 iunie m-au chemat sa intru la lucru pentru ca ma descurc, dar fara a semna vreun CIM. Pe data de 21 am intrebat daca se dau banii si bineinteles ca nu mi-au dat nici un raspuns (dar am vazut plicurile cu bani pt unii angajati) . Astazi ma suna si mi-au zis ca nu mai au nevoie de serviciile mele (prin sms), dar fara sa imi dea vreun ban (banii se inmanau personal, nu in cont). In urma sms-ului am dat telefon pt lamuriri si mi-au zis ca m-au tinut o perioada de proba de 1 sapt (eu am fost 2 sapt) si abia se platesc salariile pe luna anterioara. Ce pot face tinand seama ca nu am semnat nimic si nu am primit vreun ban (detin informatia ca mai sunt agenti care nu au semnat nimic la angajare sau dupa)?
Daca ma angajez in timpul in care beneficiez de indemnizatie de somaj am inteles ca iau un procent de 30% din indemnizatie pe perioada cat am somaj. Acest procent il ia firma la care ma angajeaza si il trece in posesia mea sau il iau eu direct?
Buna ziua,
As dori sa aflu daca depun actele, in vederea indemnizatiei de somaj, mai tarziu de 1 luna de la data expirarii preavizului mai am continuare. Multumesc!