avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere contract munca

Cum influienteaza incetarea contractului de munca prin demisie si cum prin acordul partilor.? Conteaza cum are loc? Cum este mai ,,bine''?
Cel mai recent răspuns: olgutza_83 , utilizator 14:26, 30 Ianuarie 2013
depinde din ce punct de vedere priviti (al angajatorului sau angajatului). Cel mai bine pentru ambii este cu acordul partilor.
Din punct de vedere al angajatului.
...cu explicatia urmatoare:in cazul demisiei este necesar respectarea de catre angajat a termenului de preaviz prevazut in CIM. In cazul incetarii CIM cu acordul partilor, angajatul si angajatorul convin, de comun acord, asupra unui termen(a unei zile) in care inceteza colaborarea.Amandoua formele de incetare a CIM exclud beneficierea indemnizatiei de somaj.
Spre exemplu niciuna din situatiile expuse de dvs. privind incetarea c.i.m nu va da dreptul de a beneficia de indemnizatia de somaj. Ce doriti sa aflati mai exact?
Daca o sa apara undeva cum a incetat contractul de munca.

Alte discuții în legătură

Somaj constantindana constantindana In conditiile desfacerii C.I.M. prin demisie, a unei pauze in activitate de aproximativ 2 luni , a unei noi angajari la alta firma , care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)
Nedumerire zi incetare si declarare revisal ELENA2009 ELENA2009 o parere va rog, daca ultima zi de lucru a unui angajat este 18.03.2011, cu ce data face cererea de incetare 19.03.2011 (e sambata) sau 21.03 (prima zi ... (vezi toată discuția)
Decizia incetare suspendare cim soucadan soucadan Buna ziua, in urma solicitarii unui salariat de acordare CFS se emite decizia de suspendare a CIM si se opereaza in REVISAL, intrebarea este, mai trebuie emisa ... (vezi toată discuția)