avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate Cozmi

Activitate Cozmi

Buna seara tuturor.
As avea si eu niste neclaritati,pt ca am tot auzit variante si variante despre aceasta discutie..
deci problema mea ar fi urmatoarea..
As putea sa Reinmatriculez o masina recent radiata(mai exact sapt trecuta)???
Omul a radiato pt ca nu mai voia sa plateasca taxe dupa ea,a predat tot,numere acte,tot..
acuma ce vreau eu sa va intreb..cam cat dureaza oare radierea asta din momentul in care s-au depus actele?(sapt trecuta au fost depuse). se poate sa fie radiata deja? prop. actual nu stie nici el exact daca sa radiat inca..
dar totusi daca e radiata,as putea sa o reinmatriculez??
De ce acte as avea nevoie?? si eventual niste pasi de urmat..
sau ceva taxe am inteles ca se platesc..
Sper sa ma puteti ajuta cumva.
Va multumesc mult ! :">
p.s. va rog sa ma scuzati daca nu am postat unde trebuie. sunt nou pe aici si nu stiu exact:)
Răspuns la discuția Intrebare
m-am hotarat sa o tin pentru mine pana la urma nu o mai vand...
si revin iarasi la dumneavoastra cu o serie de intrebari :)
sper sa nu va incurc prea tare dar nu stiu exact la cine sa apelez si nici nu stiu care sunt regulile
deci am sunat la fundatie acolo si proprietarul mi-a spus ca au fost mai multe masini inmatriculate acolo,iar in 2007 el a primit acasa histe 'hartii' de la politie in care spune ca masinile au fost radiate(printre care si asta ce e la mine,ca i-am trimis un fax si corespund datele,a mea zice a ca e radiata din 01.iulie 2007). Masina e inca in circulatie (sa putut face si ITP + ca figureaza dupa seria Cartii de identificare la RAR in bucuresti ca e in circulatie).
acuma 1 la mana : cum pot sa fac sa o trec pe mine,daca totusi e inca in circulatie si proprietarul nu mai e proprietar,ca e radiata de pe fundatia lui...si in acte e el totusi ?? ar fii vre-o medoda ??
2 la mana el spune ca impozitul la platit cel care a luat masina de la el mai demult,deci nu mai platea fundatia impozit..si in caz ca ar fii vreo solutie sa o trec pe mine,ar trebuii sa platesc eu impozit de pe ani din urma??
va rog mult sa ma dezmeticiti putin de cap ca nu stiu ce sa mai fac.
Multumesc mult!
freeelis a scris:

Daca aveti acte de proprietate pe masina pe numele dvs. atunci o puteti vinde cui doriti si cum vreti (cu plata in rate sau integral).

deci atunci degeaba fac eu la notar ceva acte(daca imi va face) ca nu este proprietatea mea...si atunci nu o sa am nici un drept asupra masinii sa inteleg,pai atunci o sa o vand mai departe cu bani toti odata si viitorul proprietar se va descurca...multumesc de raspuns
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, intre timp am achizitionat masina cu pricina (cea pe fundatie) iar acuma vreau sa va intreb,daca eu vreau sa vand masina cuiva si clientul imi poate da bani in 3 rate, daca merg la un notar sa fac ceva acte prin care sa imi garanteze ca imi da bani,el poate sa nu mai imi plateasca in continuare zicand ca nu e masina mea( pt ca masina figureaza in acte fundatia) ci nu numele meu...va rog sa-mi dati un sfat !
dar eu ma intreb asa...oare se poate sa nu mai fii platit fundatia anume Impozitul anual?? si apoi cand sa o trec pe mine sa am eu de il platit...
va mutumesc pentru raspuns! dar eu cu cine o sa fac 'contractul' de vanzare cumparare daca detinatorul e Fundatia(adica eu am aici doar numele fundatiei in acte) si in caz ca fundatia sa desfintat eu ce pot sa fac?? iar altceva nu pot sa fac ca sa nu am treaba cu detinatorul(asociatia/fundatia)?? pt ca nu mi-e foarte indemana sa ajung sa caut fundatia aia...pt ca e la vreo 400 de Km de mine..si inca ceva ...se poate ca fundatia anume sa nu plateasca impozitul pentru masina?? si daca o sa ajung imi faca o donatie pana la urma o sa am eu impozitul de platit??va rog sa ma scuzati dar nu le am cu probleme astea si de asta pun asa multe intrebari
Discuție Intrebare
In primul rand nu stiu daca ma incadrez bine aici dar am si eu o problema/o nedumerire...deci sa va spun. Zilele astea am cumparat o masina care este pe o Fundatie(adica o persoana juritica) si vreau sa stiu daca sunt mai multe metode de a trece masina pe numele meu,adica pe persoana fizica...am auzit ca trebuie sa merg/sa caut la Asociatia X( pe care este inmatriculata masina) si sa-mi faca o donatie,apoi s-ar putea trece pe mine...dar vreau sa stiu daca mai exista vreo metoda prin care pot face lucru asta,sa pot trece masina din persoana juritica in persoana fizica. Multumesc mult,sper sa ma ajutati!!