Buna ziua, sunt economist ,am 40 de ani ,am absolvit A.S.E. de lunga durata , am lucrat 20 de ani intr-o Banca, actualmente sunt functionar public din anul 2004 intr-o Primarie comunala din jud. Dambovita functia ocupata ,prin concurs ,achizitii publice si integrare europeana . Atributiile indeplinite in prezent : tot ce inseamna personal ( ev. carti de munca, progr. ev.personal revisal etc, state salarii primarie, biblioteca, camin cultural , invatamant ,state functii , state ajutor social in progr speciale de trezorerie ,orice fel de operatiuni in contabilitate ,drept de semnatura CFP fara spor, drept de semnatura in banca, accesarea fonduri europene, intocmirea in totalitate a doc pt depunerea proiectelor, obtinerea tuturor avizelor precum si a unor doc pt avize ,tot ce inseamna achizitii publice de la utilizare SEN si SEAP pana la incheierea proceselor verbale de receptie finala ,intocmirea caietelor de sarcini , deschidere proceduri si licitatii intocmire rapoarte finale , comunicari etc., raspundere si raportare catre GUVERNUL ROMANIEI ,ANRMAP,CNSC, MDRL, CJ, Prefectura etc si multe alte atributii care nu exista in fisa postului .
Acum va rog sa-mi dati o solutie am 2 copii unul student ,celalalt cls a XII -a. Cum este posibil ca fiind singura pers economist din Primarie , singura pe post sa mi se desfiinteze postul chiar compartimentul din care facem parte 2 pers Achizitii publice Integrare Europeana si Urbanism ?
Nu am niciun fel de abatere disciplinara, nemotivata sau etc .pentru ca am muncit si inca mai muncesc nu se stie pt cat timp ,cu simt de raspundere .
Studii superioare existente in Primarie ing zootehnie , ing mecanica agricola si eu economist in rest studii medii cu totii, suntem nu f multi .......salariati .
Mentinez ca exista 2 familii angajate si 1 pers care cumuleaza pensia cu salariul .
Sunt o pers agera, perspicace si cu dorinta de afirmare dar sunt tinuta pe loc din ......... ce motiv, deci mai nou o sa-mi pierd locul de munca .Am postat CV -ul pe e-jobs si nu am primit nimic , nu stiu ce sa mai fac am ajuns la disperare sotul meu este in somaj, am ajuns la concluzia ca banul inseamna putere si face legea , nimanui nu-i pasa, guvernantii nostri se cearta si noi suferim acum sunt fff ocupati cu alegerile deci pe nimeni nu o sa intereseze acest aspect probabil sunt multe alte pers in situatii dificile da si..............care-i solutia ?
Nu sunt din Comuna nu fac politica pt ca sunt functionar public , nu influentez cu nimic electoratul pt ca nici nu-i cunosc prea bine pentru ca repet nu sunt din comuna .Suntem cu pana la 20 salariati si tremuram cu toti , sa nu mai discutam de stresul in care lucram dar nimeni nu indrazneste sa zica nimic .
Probabil in curand o sa primesc preavizul as fi vrut sa evit instanta pt ca nu-mi pot permite sa ma lupt cu un asa om , sunt o pers de sex feminim si greutatile familiei apasa pe umerii mei ce sa fac ?
Legea 188 / 1999 republicata ii poate permite unui primar cu liceul sa-si bata joc de oamneni sa desfiinteze un post unic in primarie de economist ocupat prin concurs .Lucram intr-un stres de neimaginat si totusi nimanui nu-i pasa , daca cineva va veni sa intrebe nimeni nu o sa recunoasca de teama poate 4 -5 persoane .
Ce este de facut fara a se apela la o instanta ?