avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate A241

Activitate A241

Răspuns la discuția Renuntare la repartitoare
Voi incerca sa contest deciziile proprietarilor, deoarece contravin HG 933/2004, care prevede utilizarea repartitoarelor la stabilirea costurilor pe fiecare apartament, conform Art. 1 alin (4):
În cazul păstrării distribuţiei verticale existente, contravaloarea energiei termice consumate pentru încălzire şi pentru apa caldă de consum se stabileşte pe baza consumurilor înregistrate de contoarele de energie termică montate pe branşamentul de agent termic, respectiv pe branşamentul de apă caldă de consum. Repartizarea costurilor şi controlul acestora pe fiecare apartament în parte se fac cu ajutorul repartitoarelor de costuri şi al robinetelor de reglaj termostatic montate pe corpurile de încălzire din fiecare apartament din condominiul branşat la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, respectiv cu ajutorul repartitoarelor de apă caldă montate pe racordurile la instalaţia interioară de utilizare a fiecărui apartament.

Chiar daca "nu se aplica", este o reglementare in vigoare care trebuie sa se aplice.
Răspuns la discuția Renuntare la repartitoare
Daca nu exista un contract la nivelul Asociatiei, proprietarii isi pot schimba dorinta cum doresc ei. Singura modalitate este sa fie fortati sa respecte legea. Altfel, ne intoarcem la sistemul pausal.
Poate are cineva si o alta parere?
Răspuns la discuția Renuntare la repartitoare
Contractul prevede instalarea si citirea repartitoarelor, in baza carora firma face calculul. Administratorul mi-a spus ca nu exista contract la nivelul asociatiei. Deci daca renunta proprietarii, automat repartitia cheltuiellor se face pausal.
Răspuns la discuția Renuntare la repartitoare
Prestarea de servicii cu firma de citire a contoarelor se face in baza unui contract individual - aosicatia de proprietari nu are nici o legatura cu acest contract. Deci, daca mai mult de 80% dintre proprietari decid sa rezilieze contractul cu firma respectiva si nu mai doresc sa incheie un nou contract cu o alta firma, modalitataea de distributie a costurilor este cea pausala, cu inconvenientele precizate mai sus.
Deci, ce fac?
Răspuns la discuția Renuntare la repartitoare
Tocmai. Eu nu vreau sa renunt, dar cum 80% diintre proprietari au decis acest lucru, ma forteaza si pe mine. Cm se incalca HG 933/2004, probabil ca va trebui sa-i dau in judecata pentru plata despagubirilor afrerente diferentei dintre calculul pausal si cel corespunzator citirii repartitoarelor..
Nimeni nu poate decide ceva impotriva legii, in acest caz obligativitatea utilizarii repartitoarelor (HG933/2004).
Este legal ca membrii aosciatiei de proprietari sa renunte la calculul contravalorii energiei termice consumate pentru incalzire cu ajutorul repartitoarelor?
Mentionez ca acestea au fost instalate in urma cu cativa ani, iar acum mai mult de 80% dintre proprietari doresc sa renunte la acestea, energia termica urmand sa fie calculata pausal in functie de suprafata fiecarui apartament.
Mai mult, unii proprietari si-au extins suprafetele prin includerea balcoanelor sau au marit suprafata radianta (marit numarul de elementi ai caloriferelor, schimbarea acestora cu unele cu caracteristici tehnice superioare).
Am inteles ca incepand din data de 1 octombrie este obligatorie utilizarea repartitoarelor (HG933/2004, modificata prin HG609/2007).
Ce se poate face?