avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Activitate Sime

Activitate Sime

Buna dimineata,

Am si eu cateva intrebari si as avea nevoie de ajutor. Acum cateva zile am fost oprit de politie si testat cu etilotestul unde am avut o alcoolemie de 0.15 mg/l in aerul expirat (bausem o bere si jumatate). Mi s-a suspendat permisul pe o perioada de 90 zile si amenda de 540 ron dar sunt mai multe probleme cu pv si as dori sa il contest insa nu sunt sigur daca are rost. In primul rand nici numele meu nici numele agentului si nici data nu sunt vizibile (probabil din cauza ca in momentul in care a scris pv nu a apasat destul de tare si nu s-a imprimat pe copia care mi-a fost inmanata). A doua problema ar fi legata de numele etilotestului care este scris gresit, in loc de DRAGER este scris DEAGER. Nu ma pricep foarte mult dar presupun ca daca cer in instanta certificatul metrologic al aparatului respectiv el practic nu exista si ei nu au cum sa vina cu dovada ca eu am fost testat cu acel aparat. Cea de-a treia problema este legata de agentul constatator, adica nu agentul care m-a testat cu etilotestul a scris amenda ci colegul lui caruia i-a spus doar "hai ca avem un 0.15". Este si acesta considerat agent constatator sau doar cel care m-a testat? Oare am vreo sansa daca depun contestatie? Va multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția etilotestul
Buna dimineata,
Daca denumirea etilotestului este trecuta gresit in procesul verbal, adica in loc de DRAGER agentul a scris DEAGER se poate anula procesul verbal?