avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare Proces Verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare Proces Verbal

Buna dimineata,

Am si eu cateva intrebari si as avea nevoie de ajutor. Acum cateva zile am fost oprit de politie si testat cu etilotestul unde am avut o alcoolemie de 0.15 mg/l in aerul expirat (bausem o bere si jumatate). Mi s-a suspendat permisul pe o perioada de 90 zile si amenda de 540 ron dar sunt mai multe probleme cu pv si as dori sa il contest insa nu sunt sigur daca are rost. In primul rand nici numele meu nici numele agentului si nici data nu sunt vizibile (probabil din cauza ca in momentul in care a scris pv nu a apasat destul de tare si nu s-a imprimat pe copia care mi-a fost inmanata). A doua problema ar fi legata de numele etilotestului care este scris gresit, in loc de DRAGER este scris DEAGER. Nu ma pricep foarte mult dar presupun ca daca cer in instanta certificatul metrologic al aparatului respectiv el practic nu exista si ei nu au cum sa vina cu dovada ca eu am fost testat cu acel aparat. Cea de-a treia problema este legata de agentul constatator, adica nu agentul care m-a testat cu etilotestul a scris amenda ci colegul lui caruia i-a spus doar "hai ca avem un 0.15". Este si acesta considerat agent constatator sau doar cel care m-a testat? Oare am vreo sansa daca depun contestatie? Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 08:04, 3 Noiembrie 2009
Cred ca merita sa incercati mai ales in privinta ultimelor doua aspecte
Da, in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal puteti sa faceti contestatie. Cred ca cel mai bine ar fi sa argumentati contestatia pe etilotest.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate contesta acest proces verbal? Samoschi Samoschi Reținerea permisului Petru 90 de zile pentru alcool 0,12Mg/L Și 9puncte amendă=1305 lei? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Aparat etilotest drager 7410 fara metrologie, contestatie pv shimano67 shimano67 am fost testat cu un ETILOTEST DRAGER 7410 care nu avea afiste pe el conf .legii marcajele metrologice cel de model si de verificare metrologica periodica ... (vezi toată discuția)
Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)