am fost testat cu un ETILOTEST DRAGER 7410 care nu avea afiste pe el conf .legii marcajele metrologice cel de model si de verificare metrologica periodica care trebuiau sa fie aplicat pe el. .Am intrat pe siteul BRLM si spre surpriderea mea am gasit la sectiunea aprobari de model ca DIRECTIA TEHNICA din cadrul BRLM nu a eliberatat documente tehnice pt ETILOTESTUL DRAGER 7410 si nu apare in nici o Lista Oficiala din 1993 pana in 05.05 2015 data ultimei actualizari.deci este un aparat cu care nu se pot face masurari legale nefiind supus normelor metrologice conform OG 20 din 1992 in acest caz PV de constatre se poate anula
Puteti contesta la judecatorie PV al politiei, invocand neprezentarea documentelor respective.
Daca in urma determinarii cu etilotestul s-au constatat % vol alcool in sange, politistul trebuia sa solicite un echipaj de ambulanta pentru recoltarea unei probe de sange pentru a se efectua determinari de laborator.
Am facut deja plangere contraventionala ,dar ce parere aveti avand in vedere ca pt acest tip de aparat BRLM nu poate sa dea avize si Politia face testari pe banda rulanta cand au la indemana Etilometru care corespunde din punct de vedere legal.conform legii ar trebui sa sanctioneze persoanele fizice si juridice care fac masuratori cu aparate neomologate
NML specifica in mod clar ca aparatele cu care se fac masuratori legale trebuie sa aiba aplicate pe ele marcajele respective intr=un loc vizibil si fara modificari si stersaturi .in folosirea aparatelor de masura fara marcaje metrologice sau cu marcaje metrologice expirate este contraventie iar BRLM daca constata acest lucru trebuie sa sigileze si sa confiste aceste aparate
BRLM nu poate da aviz pentru anumite echipamente tehnice daca acestea nu detin documente (certificat de calitate, decalratie de conformitate, instructiuni, etc.) sau daca respectivul echipament nu este permis in cadrul UE.
Persona cred ca din lipsa fondurilor la politie nu s-a trimis aparatul la verificare metrologica.
Institutul de metrologie nu are posibilitati legale pentru a aplica amenzi contraventionale unor firme, institutii, persoane, etc. Poate doar sesiza nereguli constatate unor institutii abilitate ale statului (expl. judecatorie).
Nu cred ca politia si-ar permite sa utilizeze echipamente neomologate pentru aplicarea unor sanctiuni.
Toate procesele verbale de constatare a contraventiei ar fi nule.
Etilotest drager 7410
Mayr
etilotest marca Drager 7410 este omologat in Romania?- cum soluționeaza curtea de apel in cazul ca nu este omologat , cu aceasta motivație , un caz sub ... (vezi toată discuția)