Cititi va rog si art. 88 din OUG 195 /2002:
.........(2) Stabilirea concentratiei de alcool sau a prezentei in organism de substante psihoactive se face in institutiile medico-legale autorizate, in conformitate cu normele metodologice elaborate de Ministerul Sanatatii.
(3)
Stabilirea prezentei alcoolului in aerul expirat sau testarea preliminara a prezentei in organism a unor substante psihoactive se face de catre politia rutiera, cu ajutorul unor
mijloace tehnice certificate.
(4) Stabilirea concentratiei de alcool in aerul expirat se face de catre politia rutiera, cu ajutorul unui mijloc tehnic omologat si verificat metrologic.
..................................
Revenind la speta de la Alba Iulia, care se pare ca e "cam" singulara, cititi comentariile si hotarirea in original (descarcati documentul) aici:
[ link extern ]
Revenind la speta dvs. cred ca sunt importante si rezultatele obtinute in urma probelor biologice.
Iar in ceea ce priveste un mijloc certificat, daca va mai amintiti de orele de chimie din liceu, cred ca stiti ce e aia hirtie de turnesol, dupa parerea mea un bun exemplu de "mijloc certificat" - ce nu spunea cu exactitate valoarea, dar putea arata caracterul acid, neutru sau bazic al unei solutii.
I