avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alcooltest
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alcooltest

Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice??
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:22, 9 Februarie 2014
Cu ce ocazie at fost testat? Dati-ne mai multe amanunte despre aceasta situatie.
Puteati sa fiti testat si cu aparatul firmei "Nuproducemalcooltestedoarcarutze SRL", important este ca aparatul sa fie un "20. mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic – dispozitivul care stabileşte concentraţia de alcool în aerul expirat ori destinat măsurării vitezei; - art. 6 -oug195".

Recoltarea probelor biologice este obligatorie in cazul in care se constata o concentratie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau daca este sub aceasta valoare conducatorul auto poate solicita recoltarea de probe biologice ptr a primi o dovada cu drept de circulatie.

hg1391
Art. 185. – (1) Constatarea contraventiei de conducere a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care se afla sub influenta alcoolului se face prin testarea aerului expirat de acesta cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic.
(2) Conducatorilor de autovehicule sau tramvaie li se recolteaza obligatoriu probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei atunci când:
a) rezultatul testarii arata o concentratie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat;
b) în eveniment este implicat un vehicul care transporta marfuri sau produse periculoase.
(3) Conducatorilor de vehicule li se recolteaza obligatoriu probe biologice atunci când rezultatul testarii preliminare cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate indica prezenta în organism a substantelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare.

Art. 186. – În cazul accidentelor de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, conducatorii vehiculelor sunt obligati sa se supuna testarii aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substante stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora. Daca rezultatul testarii arata o concentratie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau indica prezenta în organism a substantelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare, conducatorii de vehicule suntobligati sa se supuna recoltarii probelor biologice.

Art. 192. – (1) Conducatorului de autovehicul sau tramvai, testat cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic, i se retine permisul de conducere daca valoarea concentratiei este de cel mult 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, eliberându-se dovada înlocuitoare fara drept de circulatie, daca nu doreste recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în conditiile stabilite la art. 194 alin. (1).
(2) Când conducatorul vehiculului solicita recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta va fi însotit de politistul rutier, la cea mai apropiata institutie medicala autorizata sau institutie medico-legala, iar dupa recoltare i se va elibera o dovada înlocuitoare cu drept de circulatie pentru cel mult 15 zile, a carei valabilitate intra în vigoare la 24 de ore de la cea de a doua recoltare de probe biologice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
cyan, moderator
Am fost testat la serviciu sub functia de operator extractie.
Pai daca nu relatati cat mai detaliat intrebarea de unde sa primiti un raspuns cat mai la obiect??:)

Dumneavoastra amestecati din regulile codului rutier cu cele din regulamentul intern al unei firme.

Codul rutier prevede recoltarea probelor de sange in anumite conditii.

In regulamentul intern al firmei nu este prevazuta interdictia consumului de alcool in timpul programului de lucru?

Recoltarea probelor biologice la initiativa angajatorului nu se poate face decat in conditiile in care aceasta procedura este adusa la cunostinta angajatilor prin regulamentul intern.

Verificarea alcoolemiei angajatilor in timpul programului de lucru poate fi facuta de angajator in vederea sanctionarii disciplinare.

Sanctionarea angajatului poate fi facuta si fara verificare cu un aparat etilotest ci doar prin verificare olfactiva stiut fiind faptul ca in orice regulament intern este prevazuta interdictia consumului de bauturi alcoolice in timpul programului de lucru.

Se poate folosi si un etilotest dar acesta ar trebui sa fie omologat si verificat metrologic ptr a nu se pune la indoiala masurarea alcoolemiei si apoi sanctiunea.

Depistarea consumului de alcool prin verificare "olfactiva" sau cu ajutorul alcooltestului se poate face catre responsabilul SSM impreuna cu responsabilul de RU si seful departamentului/sectiei/atelierului/etc., caz in care angajatul nu prea are motive de contestare a consumului de alcool.

Prima impresie a fost ca alcooltestul este produs de firma P dar din raspunsul dvs. privind profesia se pare ca sunteti angajat al firmei P.
Din informatiile de pe site-ul firmei aceasta este suficient de mare incat sa isi permita un aparat omologat si verificat metrologic astfel incat sunt convins ca nu l-a achizitionat din piata sau vreun targ de vechituri.

Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcolului bobo19189 bobo19189 mia fost retinu permisu avand o alcolemie de 0.47 in aer expirat si rezultatele de l a sange fiind 0.85 mia fost data dovada fara drept de circulatie si deja ... (vezi toată discuția)