De ce vi se pare ciudat?Da, chiar este o prietena de-a noastra care intre timp a ramas si fara servici si efectiv nu are cum sa-si creasca copilul.
Nu s-a trecut sotul ca tata deoarece nu am vrut sa mergem pe langa lege si mergem pe cale legala.Am sesizat DPC-ul si acum asteptam un raspuns.
iar aceste cuvinte spuse de dvs"sa adoptati cine stie de cand" este foarte dureros (pentru cei care chiar asteapta de foarte mult timp )atata timp cat stiti foarte bine ca in acest sistem lucrurile merg foarte prost si mai ales cand ti se spune sa iti cauti singur copilul.Pentru un om care nu trece prin asa ceva este foarte usor sa arunce cu vorbe.
Plus de asta nu avem atestat de "cine stie cand" si l-am facut cand prietena noastra ne-a spus de intentiile ei.Noi avem copilul nostru biologic si am spus ca o gura in plus nu e o tragedie si am ales varianta aceasta si cred ca e un act divin pe care din pacate nu toata lumea il poate face.Nu am vrut sa fie lasat in sistem acest copil,era pacat.Cand poti sa-i oferi un viitor si poti sa-l faci un om educat si cult de ce nu?
Asa ca as dori sa nu vorbiti in necunostiinta de cauza.Nu am mintit ,chiar poate am fost prea sincera dar se pare ca in Romania cand esti sincer nu e bine.
Nu este mama-surogat ci doar o femeie care a crezut intr-un barbat si a dat gres.
Multumesc oricum pentru sfaturi d.nei avocat GabrielaA.
Si repet:mergem pe cale legala pentru ca suntem oameni cu frica lui Dumnezeu.
Vrem sa facem tot ce e mai bine pentru acest copilas care nu a cerut sa vina pe lume.Am luat legatura cu un avocat cu care vom merge in continuare.
Plus de asta nu poti oferi "amanunte concrete" pe un forum.Postezi esentialul si atat!Detaliile le oferi intre 4 ochi la un cabinet de avocatura.
va citez :"Pentru o consultatie juridica este nevoie de semnarea unui contract cu tot ceea ce implica el precum si, in mod obligatoriu, de o intalnire fata in fata cu clientul. Nu-mi asum consultatii juridice prin corespondenta, caci pot scapa din vedere unele amanunte care, in mai mica ori mai mare masura, pot schimba situatia juridica in ansamblul ei, respectiv si solutia juridica recomandata. ""
multumesc pentru site-uri.
Noi avem deja atestat de parinti adoptivi.
Ideea era daca putem sa rezolvam altfel mai ales ca prietena noastra vrea sa ne incredinteze copilul ei.
Am zis ca sa mearga mai repede sotul meu sa se treaca drept tata copilasului si sa-l adopt dupa accea eu..
Ideea era : este ceva ilegal?Sotul meu poate sa sufere vreodata ?
Prietena noastra nu este casatorita.Ea doreste ca la nastere sotul meu sa fie trecut ca tatal copilasului.Tatal biologic nu mai stie nimic de el, e disparut in ceata.
Doreste sa crestem noi copilul ei.Dupa cele 60 de zile de la nastere urmeaza sa isi dea consimtamantul ca doreste ca noi sa-i fim parinti micutului.
Nu stim cum sa procedam si nu vrem sa fim pe langa lege.
Se intimpla ceva daca sotul meu nu este tatal copilului desi il declara?
Buna ziua,
Va rog frumos daca se poate sa imi raspundeti la o intrebare:
Am o prietena care este insarcinata urmand sa nasca.Tatal copilului nu vrea sa stie nimic de el.
Acum:ea ne-a rugat pe mine si pe sotul meu sa-l declare sotul la nastere urmand sa facem adoptie pentru el.Mai bine zis eu sa-l adopt. ca sotul figureaza ca tata.
Este ceva ilegal?
Imi puteti da niste sfaturi?
Va multumesc