Buna seara,am nevoie de de sfaturi si indrumari va rog pe cei care pot sa=mi dea niste raspunsuri
Acum 13 ani am nascut un copil dintr-o relatie de concubinaj care a durat cam 1 an
ne-am despartit si copilul a ramas la mine,m-am recasatorit si acum ca baiatul a crescut si este mare ,in masura in care poate sa stie ce vrea ,sotul meu doreste sa-i dea numele lui
Nu stim ce trebuie sa facem,tatal biologic nu i-a platit niciodata pensie,nici nu stie daca acest copil mai traieste.
Care sunt pasii ce trebuie urmati?
multumesc mult pt orice raspuns
Adoptia.
Se poate face doar cu acordul tatalui natural. Daca suspectati ca nu va accepta, incepeti prin a-l da in judecata pentru pensia de intretinere incepand cu 3 ani in urma.... Si faceti cate o actiune de majoare a pensiei la fiecare 6 luni...
Mult succes.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
multumesc mult pentru raspunsul dv
nu stiu daca va fi de acord
problema este ca nu stiu de unde sa incep:(
noi locuim in Ct copilul s-a nascut in Buc,tala biologic este dintr-un sat din Calarasi
Chiar daca tatal biologic nu se mai intereseazade copil, este nevoie totusi de acordul acestuia, care ,trebuie exprimat in fata notarului, prin act autentic.Conform insa art 13din Legea nr.273/2004 ,in mod exceptional, instanta judecatoreasca poate trece peste refuzul parintilor firesti sau, dupa caz, al tutorelui de a consimti la adoptia copilului, daca se dovedeste, prin orice mijloc de proba, ca acestia refuza in mod abuziv sa-si dea consimtamantul la adoptie si instanta apreciaza ca adoptia este in interesul superior al copilului, tinand seama si de opinia acestuia data in conditiile art. 11 alin. (1) lit. b), cu motivarea expresa a hotararii in aceasta privinta. Adresati-va pentru inceput Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din localitatea unde locuiti. Acolo veti primi toate informatiile de care aveti nevoie.
Daca vreti sa incepeti cu pensia de intretinere, instanta competenta este cea de la domiciliul Dvs.
Daca vreti sa incepeti cu discutiile despre adoptie, mergeti in sat si incercati sa vorbiti cu tatal copilului.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Adoptie
ContSters70444
Buna ziua,
Am doi copii din prima casatorie, de 11 si 8 ani, incredintati spre crestere si educare mie conform unei H.J. Din a doua casatorie mai am inca un ... (vezi toată discuția)