avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infierea nui copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infierea nui copil

vreau sa infiez copilul sotiei mele, care il are din prima casatorie{ sotul traieste inca} ce trebuie sa fac? cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 21:42, 18 Septembrie 2008
Cum se procedeaza in cazul adoptiei copilului de catre sotul parintelui său?
Se sesizeaza in mod direct instanţa judecătorească cu actiune privind incuviintarea adoptiei, de catre sotul care doreste sa adopte.
Pentru incuviintarea adoptiei este necesar consimţământul la adopţie exprimat prin act notarial autentic de catre părinţii biologici ai minorului.
Inainte de exprimarea consimtamantului la notariat, parintii biologici trebuie sa se adreseze la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala domiciliaza pentru a fi consiliati cu privire la efectele adoptiei, si pentru a obtine raportul de consiliere-document ce se prezinta la notariat cu ocazia exprimarii consimtamantului.
Documentele ce trebuie depuse odata cu cererea de incuviintare a adoptiei sunt:
-consimtamintele parintilor biologici exprimate prin act notarial autentic
-certificatul de naştere al copilului, în copie legalizată
-certificatul medical privind starea de sănătate a copilului, eliberat de către unităţi publice nominalizate de către direcţia de sănătate publică
-certificatul de naştere ale adoptatorului în copie legalizată
-certificatul de căsătorie al adoptatorului, în copie legalizată
-cazierul judiciar al adoptatorului
-certificatul medical privind starea de sănătate a adoptatorului, eliberat de medicul de familie pe lista căruia este înscris.
Pentru aceasta adoptie nu este necesara obtinerea atestatului, deschiderea procedurii adoptiei interne pentru copil, si nici incredintarea in vederea adoptiei.
O mica completare: cererea o adresati tribunalului.
tatal copilului traieste, este casatorit ... eu sunt insurat cu mama minorului , si vreau sa adopt copilul o pot face fara incuviintarea tatalui?
Nu puteti lua consimtamantul tatalui?
nu nu va fii de acord niciodata copilul are 4 ani

Alte discuții în legătură

Adoptie ContSters70444 ContSters70444 Buna ziua, Am doi copii din prima casatorie, de 11 si 8 ani, incredintati spre crestere si educare mie conform unei H.J. Din a doua casatorie mai am inca un ... (vezi toată discuția)
Infiere minor 10 ani incredintat tatalui. AdyW AdyW As dori sa stiu ce proceduri trbuiesc urmate pt infierea copilului care mi-a fost incredintat prin sentiinta de divort, apoi din nou in urma unui proces de ... (vezi toată discuția)
Adoptia copilului sotului Universul_tau Universul_tau Buna seara! Imi puteti spune, va rog, daca o persoana poate adopta copilul sotului sau? Care este procedura? Care este temeiul juridic al acestei actiuni. ... (vezi toată discuția)