Multumesc. Nu stiam de art.12 alin 2.1. Ce inseamna 'diverse sume in baza legii, CCM sau CIM'? Pot fi incluse aici drepturile de autor sau veniturile din cercetare? Din cate stiu drepturile de autor sunt considerate venturi din ctivitati independente.
Exista definit explicit intr-o lege ce intra in categoria 'venituri profesionale supuse impozitului pe venit'?
Multumesc
In perioada concediului de crestere copil de pana la 2 ani contractul de munca este susependat. As vrea sa stiu daca este posibil sa obtin venituri din drepturi de autor si venituri din contracte de cercetare in aceasta perioada. Mentionez faptul ca in perioada acestui concediu am incasat de la angajatorul secundar un bonus pentru activitatea desfasurata inainte de suspendarea contractului fara a exista nicio problema. Mi-au spus ca este un venit pentru o activitate anterioara, insa venitul a fost impozitat si a fost primit asemenea salariului. Am primit de asemenea si c/valoarea unor actiuni pe care compania le-a vandut in numele meu in perioada de concediu. Vreau sa ma ajutati sa imi clarific diferenta dintre aceste venituri si daca pot obtine sau nu drepturi de autor si venituri din cercetare (deci nu salarii). Exista un sistem centralizat de verificare a veniturilor pe CNP?
Multumesc