avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... venituri in concediul ce crestere copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

venituri in concediul ce crestere copil pana la 2 ani

In perioada concediului de crestere copil de pana la 2 ani contractul de munca este susependat. As vrea sa stiu daca este posibil sa obtin venituri din drepturi de autor si venituri din contracte de cercetare in aceasta perioada. Mentionez faptul ca in perioada acestui concediu am incasat de la angajatorul secundar un bonus pentru activitatea desfasurata inainte de suspendarea contractului fara a exista nicio problema. Mi-au spus ca este un venit pentru o activitate anterioara, insa venitul a fost impozitat si a fost primit asemenea salariului. Am primit de asemenea si c/valoarea unor actiuni pe care compania le-a vandut in numele meu in perioada de concediu. Vreau sa ma ajutati sa imi clarific diferenta dintre aceste venituri si daca pot obtine sau nu drepturi de autor si venituri din cercetare (deci nu salarii). Exista un sistem centralizat de verificare a veniturilor pe CNP?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: bucuresti80 , utilizator 12:16, 4 Noiembrie 2009
Exista centralizarea veniturilor pe CNP la Finante...
Cu privire la venituri, vedeti OUG nr.148/2005 actualizata:
Art. 12.
(2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2^1) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale.
Multumesc. Nu stiam de art.12 alin 2.1. Ce inseamna 'diverse sume in baza legii, CCM sau CIM'? Pot fi incluse aici drepturile de autor sau veniturile din cercetare? Din cate stiu drepturile de autor sunt considerate venturi din ctivitati independente.
Exista definit explicit intr-o lege ce intra in categoria 'venituri profesionale supuse impozitului pe venit'?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cesiune drepturi autor dragos teodorescu dragos teodorescu De cateva saptamani sunt in concediu de paternitate (crestere copil), fiind angajat al Ministerului Administratiei si Internelor. Mentionez ca, de peste un an, ... (vezi toată discuția)
Solicitare date despre venituri in perioada concediu ingrijire copil ungcor ungcor Buna ziua, De curand mi s-a cerut de la Directia Asistenta Sociala o adeverinta privind veniturile realizate in perioada concediului de crestere copil. ... (vezi toată discuția)
Pot incasa legal bani daca sunt in concediu de crestere copil? marianal2011 marianal2011 Buna ziua, Momentan sunt in concediu de cresterea copilului (pentru 2 ani) si mi s-a propus sa fiu trainer intr-un proiect/seminarii. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)