avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract cesiune drepturi autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract cesiune drepturi autor

De cateva saptamani sunt in concediu de paternitate (crestere copil), fiind angajat al Ministerului Administratiei si Internelor. Mentionez ca, de peste un an, am incheiat un contract de cesiune drepturi autor cu o televiziune, incasand anumite drepturi banesti. Pot sa primesc in continuare respectivele venituri din contractul mentionat? Exista vreo solutie legala pentru a continua contractul si a primi, in acelasi timp, indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 1 Decembrie 2009
Ordonanţă de urgenţă nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului

Art. 12. - (2) Plata indemnizaţiei prevăzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
(2.1) Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi profesionale
dragos teodorescu a scris:

De cateva saptamani sunt in concediu de paternitate (crestere copil), fiind angajat al Ministerului Administratiei si Internelor. Mentionez ca, de peste un an, am incheiat un contract de cesiune drepturi autor cu o televiziune, incasand anumite drepturi banesti. Pot sa primesc in continuare respectivele venituri din contractul mentionat? Exista vreo solutie legala pentru a continua contractul si a primi, in acelasi timp, indemnizatia de crestere a copilului?

Nu mai puteti primi aceste venituri, deoarece potrivit OUG nr.148/2005 se va suspenda plata indemnizatiei pentru CIC intrucat realizati venituri profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare date despre venituri in perioada concediu ingrijire copil ungcor ungcor Buna ziua, De curand mi s-a cerut de la Directia Asistenta Sociala o adeverinta privind veniturile realizate in perioada concediului de crestere copil. ... (vezi toată discuția)
Pensie militara cumulata cu indemnizatia cic? gelula gelula Buna seara, Poate cineva sa-mi dea un sfat juridic cat se poate de repede la urmatoarea speta : sunt pensionar militar - am fost disponibilizat in baza O. ... (vezi toată discuția)
Venituri din conventii civle reglementate de codul civil Alina V Alina V Buna ziua ad dori sa va intreb daca o persoana (mamica) care se afla in concediu de ingrijire copil si primeste indemnizatia de la stat de 600 ron poate avea ... (vezi toată discuția)