Momentan sunt in concediu de cresterea copilului (pentru 2 ani) si mi s-a propus sa fiu trainer intr-un proiect/seminarii. As vrea sa stiu daca legal am posibilitatea sa am si alte venituri (ex: contracte pe drepturi de autor, etc) pe langa indemnizatia de cresterea copilului. Eu stiam ca nu este posibil, pentru ca incasarea oricaror altor venituri ar sista primirea indemnizatiei.
Da, este posibila incasarea altor venituri pe perioada CCC ... in acest sens, se exprima : art.12 alin.2 ind.1 din OUG nr.148/2005 : Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale.
art.16 alin.3 din OUG nr.111/2010 : Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu.
mi s-a propus sa fiu trainer intr-un proiect/seminarii.
Nu este o activitate profesionala? Suspenda sau nu indemnizatia pentru CCC?
Eu cred ca este o activitate profesionala care suspenda indemnizatia. Nu mai comentez scopul urmarit de lege.