avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot incasa legal bani daca sunt in concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot incasa legal bani daca sunt in concediu de crestere copil?

Buna ziua,

Momentan sunt in concediu de cresterea copilului (pentru 2 ani) si mi s-a propus sa fiu trainer intr-un proiect/seminarii. As vrea sa stiu daca legal am posibilitatea sa am si alte venituri (ex: contracte pe drepturi de autor, etc) pe langa indemnizatia de cresterea copilului. Eu stiam ca nu este posibil, pentru ca incasarea oricaror altor venituri ar sista primirea indemnizatiei.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:06, 2 Iulie 2011
Da, este posibila incasarea altor venituri pe perioada CCC ... in acest sens, se exprima :
art.12 alin.2 ind.1 din OUG nr.148/2005 : Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale.

art.16 alin.3 din OUG nr.111/2010 : Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu.
mi s-a propus sa fiu trainer intr-un proiect/seminarii.

Nu este o activitate profesionala? Suspenda sau nu indemnizatia pentru CCC?
Eu cred ca este o activitate profesionala care suspenda indemnizatia. Nu mai comentez scopul urmarit de lege.

si eu stiam ca incasarea altor venituri legale ar suspenda CCC, tocmai de aceea am si intrebat.
Veniturile de care pomeniti dvs. sunt venituri profesionale impozabile si obtinerea lor duce la suspendarea indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare date despre venituri in perioada concediu ingrijire copil ungcor ungcor Buna ziua, De curand mi s-a cerut de la Directia Asistenta Sociala o adeverinta privind veniturile realizate in perioada concediului de crestere copil. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere si ingrijire copil Florina18 Florina18 Se poate obtine si indemnizatia lunara de crestere copil si salariu in acelasi timp? La ce fel de venituri se refera- OUG 111/2010 art 16 (3)Plata ... (vezi toată discuția)
Pierd indemnizatia pentru ccc? MISU 2011 MISU 2011 SUNT PROFESOR TITULAR SI DIN APRILIE 2010 MA AFLU IN CONCEDIU DE INGRIJIRE A COPILULUI.DACA AM UN PF PE NUMELE MEU SI CONTRACTE DE INCHIRIERE EXISTA ... (vezi toată discuția)