avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere si ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere si ingrijire copil

Se poate obtine si indemnizatia lunara de crestere copil si salariu in acelasi timp?
La ce fel de venituri se refera- OUG 111/2010 art 16 (3)Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu.?

Cel mai recent răspuns: Florina18 , utilizator 16:35, 10 Martie 2015
1. OUG 111/2010 spune ca pe perioada concediului crestere copil (CCC) se poat obtine venituri profesionale de cel mult 3.000 lei pe an calendaristic.

2. Textul de lege citat de dvs. se refera la unele sume de bani care le puteti primi de la angajatorii dvs. pentru activitati depuse inainte de a intra in CCC.

3. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
...

(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe din urmatoarele situatii:

a) primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu;

b) primeste indemnizatii in calitate de consilier local sau judetean, indiferent de nivelul acestora;

c) realizeaza venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic.
(n.m. 1 ISR, in vigoare = 500 lei)
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil soricanicoleta soricanicoleta in perioada de concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani parintele mai poate beneficia de alte venituri,respectiv dividende cuvenite (vezi toată discuția)
Poti avea venituri in concediu crestere copil? Mariaromania Mariaromania Este adevarat ca acum poti avea venituri in timpul concediului crestere copil? Orice fel de venituri in limita a 3000lei/an? (vezi toată discuția)
Pot sa am pfa functionala in perioada in care sunt in concediu de crestere a copilului? loredana.s loredana.s Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca in perioada in care sunt in concediu de crestere a copilului pot sa imi fac un PFA pe care sa pot incepe sa lucrez, ... (vezi toată discuția)