avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate roxanasimona

Activitate roxanasimona

Răspuns la discuția Intrebare custodie comuna
Mulțumesc
As dori sa intreb daca in cazul in care unul din parinti este in evidenta medicala cu o problema psihiatrica(depresie) avuta(si tratata) candva de-a lungul vietii, ar putea avea vreo influenta intr-un proces de divort cu custodie copii.

Poate parintele in cauza(mama) pierde custodia pentru acest episod ?
Doamna, trebuie sa marturisesc ca am trait in vid pana acum, nedandu-mi seama cati ani au trecut. Va multumesc ca mi-ati amintit, foarte generos din partea domniei voastre.

Exprimarea dumneavoastra lasa de dorit, fara pretinsa pretiozitate, va spun. Si cu logica stau bine, am cunostinte solide, imi permit sa anticipez ca va depasesc oricand la orice test de IQ - va si las timp sa va pregatiti in avans, desigur.

Nu sunt deloc frustrata, va asigur - gratie pricipiilor in jurul carora imi oranduiesc existenta si care depasesc neinsusirea unor enunturi legislative memorabile oricand. Este deasemenea malitios si josnic ca sugerati aceasta combinatie (citez) "ati avut ghinion sa aveti un tata iresponsabil si o mama pe care nu a interesat-o acest aspect - poate de aici sunteti mai frustrata, asa.." in favoarea comentariului / argumentelor dumneavoastra. Este exact ceea ce m-a propulsat aici la 36 de ani (retinem: 13 + 23, da?! ), cu ironie si autoironie, oricum ar fi, si nepermitandu-mi un avocat in viata reala, dar irosindu-mi timpul pe acest forum . Prin urmare va suspectez pe dumneavoastra de o viziune frustrata asupra vietii. Nici cu gramatica, punctuatia, topica frazei, nu v-ati pus la punct in rastimpul pe care vi l-am acordat cu generozitate.

Un nivel submediocru, ramane un nivel submediocru, indiferent ce ati face.

Stiu foarte bine ca pot folosi butonul: "raporteaza abuz", dar nu il voi folosi, nesimtindu-ma "abuzata", dar nici frustrata...
Stiu forte bine cati ani au trecut de la acea hotarare: 13 + 23 = 36 de ani. Si scaderea fiind o operatie la fel de utila in acest caz: 36 - 13 = 23 de ani.

Ma pricep si eu la aritmetica pura, mentionez doar (fara urma de snobism) ca am terminat studiile universitare si masterat in domeniul "Computer Science" (studii efectuate in 2 tari, printre care Romania, la universitati prestigioase, nu orice mizerie, si cu rezultate de top) . Presupun ca am facut mai multe studii si mai aprofundate in toate formele de matematica decat multi utilizatori care opineaza malitios pe acest forum (indiscutabil util), prin urmare nu este cazul sa mi se calculeze si scrie in clar cati ani au trecut.

La vremea respectiva tatal era angajat la propria firma, cu venit nedeclarat/neefectuat/pierderi pe firma etc. - o modalitate foarte confortabila de a deghiza imposibilitatea neplatei pensiei alimentare si a taxelor la stat. Imi este foarte clar ca parintele in custodia caruia au ramas copiii trebuia sa se ocupe sa le sustina drepturile, o chestiune de logica de altfel.

Ce ma intereseaza pe mine, este PRINCIPIAL ce se poate face in acest caz - gen o adeverinta cu stipularea clara: "nu s-a platit niciodata" , pentru ca intre timp au intervenit schimbari si complicatii care necesita clarificari principiale. Principiile, cum presupun deja, nu se regasesc in "filozofia" acestui forum, daca nu fac si parte din litera legii.

Nimic nu este fabulos (ca sa citez din primul comentariu), cat timp este principial. Ceva elementar...

Atentie la gramatica, stimabila, altfel "Like"-ul pt comentariu nu il meritati deloc. Un comentariu submediocru, ca apreciere.

O zi buna!
Sunt unul din copiii minori la acel moment ai parintelui pt care judecatorul a stabilit custodia si tot restul, in conformitate cu legea.

Sunteti malitios in presupuneri, nu este cazul sa faceti afirmatii tendentioase, intrucat nu va onoreaza profesia. Cum nu ma onoreaza nici pe mine aceasta presupunere fata de domnia voastra.

Curiozitatea mea se referea la modul in care Statul Roman se asigura ca drepturile copilului sunt respectate in 2020 gandind si retroactiv. Nu ma asteptam sa se fi imbunatatit semnificativ legislatia si din pacate in 1997, avand 13 ani, nu am avut cum sa stiu ce se poate face.

Va multumesc insa pentru raspuns. Nu doresc sa va acaparez minutele din inceputul de weekend pe acest forum.

O zi buna!
Buna ziua,

Se face poate ceva in cazul unul parinte care nu a platit pensie alimentara din anul 1997 de la pronuntarea divortului? Mentionez ca la vremea respectiva un copil minor avea 13 ani si altul 15 ani.

Pentru clarificare, niciodata nu a fost actionat in instanta parintele respectiv, desi decizia judecatoreasca impunea in urma divortului ca parintele (tatal) sa plateasca pensie alimentara mamei pt cei 2 minori.

Multumesc,
Ok, multumesc de clarificare!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspectez si eu mici abuzuri. Bancile la care sunt conturile de salarii/alocatii cedeaza cumva prea usor executorilor judecatoresti cu care vin bancile si alte entitati (Orange de exemplu) sa isi recupereze ratele rau-platnicilor.

Ingrijorarea mea este ca o fac indiferent de gravitatea cazului social, netinand cont de legislatie. Cumva preseaza cei care sunt restanti cu ratele sa dobandeasca sumele prin orice modalitati: imprumuturi de la familie si altii, fara sa tina cont de nimic..

Multumesc de adaugarea acestei exceptii in mesaj...
Multumesc din nou.

Rezultatul negocierii cu creditorii presupun ca nu poate incalca legae si depasi acele cuantumuri, corect?

Altfel se poate contesta cumva decizia?