Va multumesc pentru sfat. Am de gand sa introduc actiune in instanta, daca in urma notificarii nu se schimba situatia. As incerca totusi solutionarea pe cale amiabila. Din cate stiu notificarea nu este obligatorie, dar ma poate ajuta in instanta? Termenul de 5 zile este pertinent pentru solicitarea din notificare?
Ma poate ajuta cineva cu un model de notificare prin care sa solicit angajatorului plata salariilor pentru periada lucrata conform contract? Desi contractul a incetat de o luna, nu am primit salariile pe ultimele 3 luni de munca.
Va multumesc anticipat.
Iti multumesc pentru raspuns. Intr-adevar nu stiu daca aceasta conventie a fost inregistrata la ITM. Am presupus ca da, pentru ca, atat in contractul semnat in 2 exemplare cat si pe ``fluturasul`` de salariu, apar ca platite de ei impozit, sanatate... si mi-au dat si adeverinta pentru Medicul de Familie in care adimistratorul declara ca sunt angajata lor. Deci asta nu imi da siguranta ca a fost inregistrata conventia la ITM ?? Ce ignoranta sunt :sorry:
Am fosta angajata la o societate, pe baza unei conventii civile de prestari servicii, pe perioada determinata de 6 luni. La sfarsitul celor 6 luni (pe 24 octombrie a.c ), conventia ar fi trebuit sa se transforme intr-un contract de munca individual pe termen nedeterminat.
In august au inceput intarzierile la plata salariilor, intarzieri care in final s-au transformat in neplata remuneratiilor. Cu 2 zile inainte de finalul conventiei am fost anuntata ca nu se mai poate face contract de munca, ci tot conventie, pana la 31.12.2009, deoarece situatia societatii este incerta. Mi s-a mai spus si ca intaietate la plata salariilor o au cei care continua colaborarea.
In aceste conditii am decis sa NU reinnoiesc conventia. In contract este specificata plata salariilor pentru data de 15 ale lunii urmatoare in contul curent....insa eu nu mi-am mai primit salariul din luna iulie.
Mentionez ca societatea are sediul la Bucuresti, dar eu nu am rezidenta in Bucuresti. In acest caz cui ar trebui sa ma adresez pentru a-mi recupera banii? La ITM si Tribunalul de care apartin societatea (adica in Bucuresti) sau pe raza judetului in care am eu rezidenta? Ce altceva ar mai trebui sa fac?
Va multumesc anticipat!