avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Activitate dragos

Activitate dragos

Răspuns la discuția Asigurari de sanatate
Iar cele 6 luni lipsa contributie la CAS nu a realizat nici un venit neavind calitatea de salariat. .
va multumesc inca o data pentru raspunsuri
cu respect
Lucretia Dragos
Răspuns la discuția Asigurari de sanatate
Multumesc pentru raspunsuri dar in judetul Maramures altfel se intelege aceasta lege a asigurarilor.
Reprezentantul CAS nu vrea sa elibereze acea adeverinta salariatei mele care se afla in concediu pentru ingrijirea copilului pina la 2 ani ,iar medicul de familie la rindul lui pentru faptul ca nu i se elibereaza adeverinta prin care sa ateste ca este asigurata nu vrea sa-i faca bilet de trimitere.
Răspuns la discuția transport de marfa international
zaharia65_2 a scris:

Esre perfect valabil din punct de vedere legal, dar putin probabil, deoarece, acel cod, in situatia dvs. ar fi fost solicitat de firma romana firmei elvetiene si vi l-ar fi comunicat. Puteti solicita chiar dvs. acest cod, dar aceasta solicitare se stabileste (si se comunica) de obicei intre firmele expeditor-destinatar, urmind ca dvs. sa stiti deja asta cind trebuie sa intocmiti factura. Oricum, faceti demersurile pentru a sti exact si puteti face demersuri si pt. solicitarea unui cod valid de inregistr. in scop de tva. Cred ca imi veti da dreptate.
multumesc pentru raspunsuri
Buna ziua
am un contract de transport marfa de la o casa de expeditie din romania pe relatie ELVETIA-ROMANIA
va rog sa-mi spuneti cum se face factura pentru transport cu TVA sau fara TVA
facturarea se face catre firma din romania
Va multumesc mult
Răspuns la discuția asigurari de sanatate
intrebarea era : de ce nu poate beneficia de asistenta medicala gratuita
Multumesc pentru raspuns
deci in concluzie daca nu are 5 ani fara intrerupere cotizatia CAS nu poate beneficia de asistenta medicala gratuita? chiar daca acuma se afla in concediu pentru ingrijirea copilului?
va mai multumesc inca o data anticipat
Răspuns la discuția Asigurari de sanatate
Angel 2007 a scris:

Dacă vechimea în muncă este mai mică decât 5 ani la ultimul angajator, dovada calităţii de asigurat se completează cu documente justificative corespunzatoare categoriei de asigurat din care a făcut parte anterior (copie carte de muncă, acte studii, dovada plăţii contribuţiei pentru perioadele în care nu se atestă calitatea de asigurat în ultimii 5 ani)

[/quMultumesc pentru raspuns , deci in concluzie ce am inteles eu
daca nu ai 5 ani cotizati fara intrerupere la CAS nu mai beneficiezi de asistenta medicala gratuita? chiar daca esti in concediu pentru ingrijirea copilului pina la 2 ani
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac
Am o salariata in concediu pentru ingrijirea copilului pina la 2 ani, acum are novoie de un bilet de trimitere la un medic specialist.
Acum incepe calvarul: medicul de familie o trimite la casa de asigurari de unde sa-i fie eliberata o adeverinta ca este platitoare la CAS. , Se cere cartea de munca , se calculeaza vechimea si se constata ca in ultimii 5 ani a avut intrerupere 6 luni de cotizatie.
se refuza eliberarea adeverintei pina la plata catre CAS a unei sume de 480 lei ce ma sfatuiti sa fac?