Dupa cum am precizat verisoara este din mediul rural unde probabil stiti ca informatia circula f greu si mijloacele IT sunt limitate.
Daca imi puteti da un sfat pertinent e ok, daca nu pastrati remarcile acestea pt altii.
Buna ziua tuturor
Am o verisoara din mediul rural care are o mare problema.
Concret, s-a casatorit cu un tip in iulie 1992.
Acesta avea in momentul casatoriei o casa la rosu pentru care obtinuse autorizatie de constructie in februarie 1992.
Au trecut 17 ani de casatorie, au aparut 2 copii, a aparut si divortul in 2009.
Dupa divort tipul a plecat de acasa, nu l-a mai interesat nimic de copii si de intretinerea casei.
Acum, 2012, ameninta ca peste 2 ani cand si cel de-al 2 copil va implini 18 ani va veni si o va scoate doar pe fosta sotie din casa, pentru ca ea nu are nici un drept la casa, dupa spusele lui doar copii sa locuiasca in casa.
Intrebarea este daca fosta sotie are dreptul la locuinta, aceasta propiru-zis fiind finalizata si modernizata pe parcursul mariajului lor.
Multumesc f mult pentru ajutor.
Am un baietel de 2 ani si 4 luni. Actualmente sunt in prelungire crestere copil cu handicat de la 2 la 3 ani pana in 31 august 2011. Sunt insarcinata si voi naste in august 2011. In acest caz voi beneficia de indemnizatia de crestere pentru cel de al doilea copil? Mentionez ca am lucrat pana la nasterea primului copil.
Domnule avocat,
Vreau sa va consult intr-o problema legata de mostenirea mea. Dupa moartea tatalui meu in 1974, mama mea impreuna cu cei doi frati ai mei mi-au facut un testament inregistrat la notariat prin care imi lasa mie totul dupa moartea ei fiind de acord si fratii mei deoarece lor li s-a dat partea lor cu ocazia casatoriei. Ulterior mama mea i-a facut surorii mele un contract de intretinere si un alt testament in 1994 prin care de data aceasta ii lasa ei totul fara a mentiona ca mai are si alti copii. Fata de situatia aratata, va rog sa-mi spuneti ce sanse am sa-mi primesc si eu partea de mostenire ce mi se cuvine su cum trebuie procedat pentru a intra in posesia ei. Precizez ca, mama a murit in 1998, iar la momentul actual sora mea vrea sa vanda casa parinteasca si pamantul familiei.
Multumesc pentru precizari. Imi puteti totusi spune daca este vreo solutie legala pentru a primi grupa a II ca sofer pe autocisterna de combustibil de 30 de tone?
Multumesc pentru precizari. Va rog daca puteti, trimiteti-mi Anexa II /ORD. Nr. 50/1990 cu punctul 208 pentru ca eu am cautat pe net dar am gasit-o incompleta, fiind pina la punctul 130 sau spuneti-mi unde sa o caut si sa o gasesc completa.
Va multumesc inca o data.