Buna ziua, va multumesc frumos pentru raspunsurile date.
Precizez ca plangerea de abandon la politie am facut-o doar pentru faptul ca nu a achitat pensia alimentara din rea vointa, deoarece detin toate documentele prin care am dovedit si tribunalului ca el a lucrat si lucreaza in prezent in italia, cu contract de munca si are un venit destul de mare/lunar. Nici nu ma gandesc la faptul ca s-ar putea intoarce la noi deoarece nu doresc acest lucru. Exista o sentinta definita cu suma pensiei alimentare pe care trebuie s-o achite, cunoaste acest lucru, avand o restanta de 2 ani , dar el sustine ca judecatori care au judecat procesul gresesc , deoarece, el considera ca oricare ar fi venitul lui pensia trebuie sa fie de 25% din venitul minim pe economie.
Exista un program de vizitare, pe care in ultimi 4 ani, nu l-a respectat, venind doar de 4 ori, cate 5-10 minute, aceste vizite dovedindu-se ulterior ca el nu a venit in tara cu scopul de a vizita copilul ci venind cu treburi in Bucuresti, precum: de 2 ori pentru a deschide procese, 1 data pentru a fura masina in timpul procesului de partaj, 1 data pentru a da declaratie la politie deoarece a fost chemat.
Mentionez ca nu se poate ajunge la o intelegere cu el in privinta recuperarii debitului, deoarece am incercat in repetate moduri de a sta de vorba cu el. In final m-a amenintat ca va avea el grija de soarta mea dacacumva voi apela la o executie silita, ca-mi va distruge atat masina mea cat si a tatalui meu, si multe altele.
Cu mult respect
Multumesc frumos pentru raspunsurile date. Dar, cate procese , continand acelasi obiect si cu aceleasi parti se pot deschide? In ceea ce priveste plangerea depusa la politie pentru abandon la familie. De la politie mi s-a spus ca dosarul a fost depus de aproximativ 1 luna la Parchet. Cum se poate verifica acest lucru si cum as putea vedea in ce stadiu se afla dosarul?
In cel de-al 2 -lea proces nu cere custodia copilului ci numai reducere de pensie alimentara.
Precizez ca pe rol se mai afla un alt proces cu privire la reducerea pensiei alimentare, si anume , in urma recursului castigat de mine in septembrie 2012, el a deschis , tot in luna septembrie 2012 :"revizuire de recurs ", care urmeaza a fi revizuit de Curtea de Apel.
Buna ziua, in urma cu 4 ani am divortat si am in custodie unica un baietel.In urma cu 3 ani, fostul sot a deschis un proces de micsorare pensie alimentara, acesta terminandu-se in septembrie 2012 cu apel si recurs in favoarea mea, pensia de intretinere minor ramanad aproximativ aceeasi. In luna septembrie 2012 deschide din nou proces unde cere custodia comuna a copilului si reducerea pensiei alimentare, proces la care nu se mai prezinta si se suspenda. In cadrul acestui proces care s-a suspendat acum cateva zile , cei de la autoritatea tutelara au depus la dosar conditiile de crestere si educare ale minorului.
La sfarsitul lunii octombrie 2012 a deschis un alt proces unde cere reducerea pensiei alimentare si din nou solicita autoritatea tutelata.
As dori sa stiu , daca ma puteti ajuta , de cate ori are dreptul de a deschide un proces bazat pe aceeasi cerere si daca verificarea autoritatii tutelare facuta in luna octombrie in cadrul procesului suspendat mai poate fi valabila in cdrul cestui proces.
Precizez, de asemenea, ca are un debit foarte mare in ceea ce priveste pensia de intretinere, plangerea de abandon de familie aflandu-se deja la Parchet.
va multumesc anticipat,
O zi buna
multumesc foarte mult pentru raspunsuri. o alta problema ar fi aceea ca mama minorului lucreaza si in week-end. Daca tatal minorului vine neanuntat in prealabil (cu cat timp inainte este bine sa anunte daca vine sau nu), ca de fiecare data pana acum, iar copilul se afla cu bunici materni cu care si locuim, acestia sunt obligati sa ii dea copilul in lipsa mea? evident daca tatal vine in orele de vizita stabilite de instanta?
Va multumesc
Multumesc frumos pentru raspunsurile primite.
Doresc sa stiu , daca fixam o intalnire pentru vizitarea copilului iar tatal nu se prezinta , putem chema politia sa scrie un proces verbal din care sa rezulte acest lucru ?Nu stiu daca pot avea martor cu mine in acel moment.
Buna ziua, sunt divortata de 4 ani si am custodia unica a minorului in varsta de 7 ani. In toti acesti ani, tatal biologic a vazut copilul doar de 3-4 ori, intotdeauna chemand politia , deoarece acesta venea neanuntat la domiciliul parintilor mei unde locuiesc si eu cu copilul. In urma acestor " intalniri", copilul a inceput sa se teama , nu mai iese sa se joace cu ceilalti copii, incuie usile, deoarece ii este mereu frica sa nu apara si sa il i-a tatal sau. Deasemenea ca acesta s-a sustras in mod continu de la plata pensiei alimentare; prima data platind printr-o executie silita , acum avand un debit de 5500 euro. /deoarece afland ca lucreaza in strainatate si aducand eu dovezile necesare , pensia alimentara a fost stabilita in euro.
Mentionez aceste lucruri deoarece acesta , ultimamente, telefonic , ma ameninta ca va veni sa i-a copilul, va merge la scoala la copil deoarece, din punctul lui de vedere este legal, ma urmareste trimitandu-mi mesaje ca stie unde si cand am fost cu copilul in vavante, ca va avea el grija de mine si de parintii mei daca mai recurg a 2-a oara la executare silita si ca masina mea si a tatalui meu vor fi distruse in cazul in care mai solicit pensia alimentara si nu il las sa i-a copilul singur (fara mine).
Exista un program devizitare al tatalui unde e specificat doar "sambata sau duminica de la 14 la 18, si vacantele ".
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in ceea ce priveste:
- copilul nu doreste sa mearga nicaieri doar cu el. Sunt obligata, ca mama, sa il fortez pe copil,sa plece doar cu tatal lui, cu care nu a stat delor singur cu el , stiind ca minorului ii este frica ?
-conf. programului de vizita "sambata sau duminica...", cu cat timp inaite pot comunica tatalui daca poate veni sambata sau duminica? in cazul in care nu vine sa-l viziteze, stabilind exact ziua , deoarece el a cerut acest lucru, cum pot demonstra acest fapt?
- in privinta amenintarilor si insultelor la adresa mea si aparintilor mei se poate face ceva?
Va multumesc anticipat
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua, In octombrie 2010 am depus la sectia de politie de care apartin o plangere de abandon de familie pentru neplata pensiei alimentare. Precizez ca aceasta avea la baza o sentinta definitiva si irevocabila. Pana in acest moment , inspectorul care raspunde de dosar nu a chemat fostul sot nici la interogatoriu si nici nu a vrut sa inceapa urmarirea penala a cestuia. Tin sa precizez ca fostul meu sot se afla in Italia, inspectorul aflandu-se in posesia tuturor documentelor necesare inceperii urmariri penale.(adresa de acasa, adresa de la locul de munca, telefon, sentinta definitiva si irevocabila, etc).
Va rog , spuneti-mi unde trebuie sa ma adresez si ce anume documente mai sunt necesare pentru a se incepe urmarirea penala a acestuia. Plata restanta a pensiei alimentare, stabilita este pe ultimile 16 luni, fostul sot spunandu-mi clar ca nu vrea sa mai plateasca pensia alimentara deoarece aceasta este loteria vieti mele si nicidecum intretinerea copului nostru.
In cat timp inspectorul de la politie trebuie sa trimita instintari de plata si sa inceapa urmarirea penala? Ce se poate face daca acesta nu face nimic in acest sens motivand ca sunt costuri mari pentru a inmana o scrisoare in Italia?
Multumesc frumo pentru raspuns.
Mai am o curiozitate.
Actualmente am pe rol un recurs cu privire la cuantumul pensiei alimentare. Imediat dupa stabilirea cuantumului pensiei alimentare, fostul sot a deschis un nou proces pentru diminuarea acesteie motivand doar verbal ca nu mai are loc de munca. Tin sa mentionez ca el lucra stagional 7 luni pe an in strainatate. la 3 luni de la deschiderea procesului , adica in ianuarie 2010, apare la dosar cu o adeverinta de somaj de 1 luna care provine din strainatate. Procesul a fost deschis in nov. 2009. In baza unei executari silite am reusit sa primesc pensia alimntara pe 15 luni an terioare, aceasta realizandu-se in aprilie 2010, urmand ca pana in septembrie 2010 el sa plateasca suma care rezulta din hotararea initiala . In luna noiembrie , la Buftea i s-a redus cuantumul pensiei la 1/4 din salariul minim pe economie al Romaniei argumentand doar verbal ca el nu mai detine loc de munca. Facand recurs, am reusit prin instantei sa trimitem o solicitare forteleor de munca din starinatate da ne trimita referinte cu situatia lui din noiembrie 2009 si pana in prezent. Eu stiu sigur unde a lucrat si pe ce perioada , dar nu pot avea certitudinea ca acesta a lucrat cu carte de munca.
Intrebarea mea este este: ce se va intampla cu pensia platita deja minorului pe perioada 2009-sept 2010 in cazul in care acesta nu a lucrat cu contract de munca,
Va multumesc frumos
Cu stim si respect.
Va multumesc frumos.
In ce priveste plata pensiei alimentare 1 luna da si 1 luna nu... Cum trebuie procedat si unde trebuie sa ma adresez pentru lunile restante?