Buna ziua, sunt divortata de 4 ani si am custodia unica a minorului in varsta de 7 ani. In toti acesti ani, tatal biologic a vazut copilul doar de 3-4 ori, intotdeauna chemand politia , deoarece acesta venea neanuntat la domiciliul parintilor mei unde locuiesc si eu cu copilul. In urma acestor " intalniri", copilul a inceput sa se teama , nu mai iese sa se joace cu ceilalti copii, incuie usile, deoarece ii este mereu frica sa nu apara si sa il i-a tatal sau. Deasemenea ca acesta s-a sustras in mod continu de la plata pensiei alimentare; prima data platind printr-o executie silita , acum avand un debit de 5500 euro. /deoarece afland ca lucreaza in strainatate si aducand eu dovezile necesare , pensia alimentara a fost stabilita in euro.
Mentionez aceste lucruri deoarece acesta , ultimamente, telefonic , ma ameninta ca va veni sa i-a copilul, va merge la scoala la copil deoarece, din punctul lui de vedere este legal, ma urmareste trimitandu-mi mesaje ca stie unde si cand am fost cu copilul in vavante, ca va avea el grija de mine si de parintii mei daca mai recurg a 2-a oara la executare silita si ca masina mea si a tatalui meu vor fi distruse in cazul in care mai solicit pensia alimentara si nu il las sa i-a copilul singur (fara mine).
Exista un program devizitare al tatalui unde e specificat doar "sambata sau duminica de la 14 la 18, si vacantele ".
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in ceea ce priveste:
- copilul nu doreste sa mearga nicaieri doar cu el. Sunt obligata, ca mama, sa il fortez pe copil,sa plece doar cu tatal lui, cu care nu a stat delor singur cu el , stiind ca minorului ii este frica ?
-conf. programului de vizita "sambata sau duminica...", cu cat timp inaite pot comunica tatalui daca poate veni sambata sau duminica? in cazul in care nu vine sa-l viziteze, stabilind exact ziua , deoarece el a cerut acest lucru, cum pot demonstra acest fapt?
- in privinta amenintarilor si insultelor la adresa mea si aparintilor mei se poate face ceva?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns:
m_ella2005 , utilizator
13:01, 25 Septembrie 2012