avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizitare minor

Buna ziua ,

Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog!

Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare numai in prezenta mea de 2 ori pe saptamana,respectiv in fiecare an de Paste intr un interval orar!
Acesta nu respecta tot timpul acest program si nici nu anunta cand nu vine!
In acest an weekendul de vizitare corespunde cu ziua de Paste !
As vrea sa plec din Bucuresti sambata dupa amiaza si as vrea sa decalez cumva programul in ceea ce priveste orele!
Cum ar fi potrivit sa l anunt in asa fel incat ,aceasta modificare sa nu i ofere posibilitatea de a reprezenta o proba de nerespectare la programului de vizitare in cazul in care pe viitor am ajunge din nou in fata instantei!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:56, 14 Aprilie 2017
Pai in acest caz programul nu ar fi respectat. Aveti nevoie de acordul lui.
Programul copilului de vizitare a celuilalt parinte e superior interesului de a pleca undeva. Daca un copil are o activitate programata in duminica Pastelui, parintele se adapteaza acestei activitati. Copilul dv. are o activitate mult mai importanta (dpdv al legii) decat plecarea in alta localitate.
INcercati sa negociati cu domnul, oferiti ceva la schimbul modificarii programului.
Stimate user,
Cand referitor la relatia tatalui cu copilul unica preocupare este ca acesta sa nu aiba proba pentru nu stiu ce plangere penala, ce va asteptati de la tata? Oferiti un alt interval de vizitare in schimb, preferabil inainte de Paste. Pentru o unica nerespectare a programului, sansele sa se ajunga la o sanctiune penala sunt aproape inexistente.
@ps: oricat ati lua in deradere programul de legaturi personale dintre un copil si parintele sau, asta nu-l face mai putin important pentru copil doamna. Cat e de important sau nu pentru dvs nimanui nu-i pasa, in speta cu conteaza parerea dvs. Aveti insai o obligatie esentiala si clara: de incurajare.
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
againstPAS, utilizator
:offtopic: Va rog sa discutati echilibrat, fara remarce tendentioase sau discriminatorii.
Multumesc.
Cu riscul de a ma repeta. Instanta a stabilit un program de vizita printr-o hotarare. Obligatia parintelui rezident este sa-l respecte si sa incurajeze legaturile dintre copil si celalalt parinte intotdeauna, nu doar cand vine vorba sa plece la program. Restul ca mama crede ca e iresponsabil tata, ca e prea sarac, ca nu vine intotdeauna, ca bla bla nu conteaza. Nu vine? Solicitati modificarea programului. Veti castiga cu siguranta si toata lumea va fi multumita. Pana atunci, sa se respecte ce e de respectat sau se aiba in vedere o intelegere contrara cu tata, daca e cazul.
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
againstPAS, utilizator
Stimată doamnă avocat, această problemă, a programului de relaţii cu minorii este atât de intens dezbătută, încât se ajunge la concluzia că pentru un copil, acest program de relaţii ţine loc de casă şi de masă.
Înţeleg că, pentru dezvoltarea echilibrată d.p.d.v. psihoemoţional al copilului, prezenţa a 2 părinţi iubitori este importantă, de aceea legiuitorul stipulează că un copil are dreptul la 2 părinţi.
Din postarea userului, reiese că unul din părinţi, în acest caz cel cu dreptul la relaţii personale privează propriul copil de dreptul de a avea 2 părinţi, ceea ce este foarte grav, fiindcă afectează dezvoltarea echilibrată a copilului. Şi, fiindcă legislaţia prevede că privarea repetată a unui copil de părintele la care locuieşte reprezintă infracţiune, efectul lipsei tatălui (în cazul prezentat) din viaţa copilului , având acelaşi efect, nu poate fi socotit altfel, mai mult, reprezintă rele tratamente aplicate minorului.
Din punctul de vedere al copilaşului, este indiferent dacă se joacă cu tata duminică de la ora 9 la ora 13 sau tot duminică, de la ora 17 la ora 20, important este ca cei doi să relaţioneze.
Dar mama nici nu are certitudinea că tatăl va veni în ziua de Paşte la copil, există probabilitatea ca minorul să nu beneficieze nici de excursie, nici de tata. Şi asta nu este în interesul superior al copilului.

againstPAS, pentru dvs. numai cel la care locuieşte copilul are obligaţii? De ce credeţi că instanţele stabilesc aşa programe stufoase mai nou? Oare nu tocmai ca acei copii cu părinţii despărţiţi să aibă, totuşi, 2 părinţi? Da, părintele la care locuieşte copilul trebuie să îndemne copilul să relaţioneze cu părintele celălalt, dar, în aceeaşi măsură, cel care ia copilul la program trebuie să se comporte în aşa fel, încât copilul să-şi dorească să fie împreună. Copiii au simţuri, sentimente , instinct de conservare şi mai şi judecă.
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita Betty88 Betty88 Buna ziua, Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident Barabas Reka Barabas Reka Buna ziua, sunt divortata si am o fetita de sase ani, tatal minorei sta la 60 km de domiciliul nostru si are program de vizitare in fiecare prima si al treilea ... (vezi toată discuția)