avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate Regius

Activitate Regius

Nu inteleg la ce se refera termenul de 3 ani.
Se considera de la momentul autentificarii actului, sau de la deschiderea succesiunii?

Multumesc
La ce termen va referiti?
Termenul medical sau termenul de contestare?
Nu am semnat dezbaterea succesiunii, am amanat-o pentru documentare pana in 15.11.2009.
Daca semnez dezbaterea succesiunii pe masa succesorala ramasa disponibila, mai pot contesta ulterior contractul de vanzare-cumparare, care exclude in acest moment apartamentul ?

Multumesc.
Ok!
Dar in ce masura intelege termenii unui contract, o persoana care sufera de afazie cronica?
Cateva din simptomele afaziei sunt:- nu realizezi in ce zi a saptamanii suntem, in ce an, uiti azi ce am vorbit ieri, etc...
Este valid juridic un astfel de consimtamant?

Multumesc.
Suferea de hemiplegie dreapta(mana +picior) de noua ani. Starea generala era total degradata, prin anchilozare in timp. In contract se specifica faptul ca notarul s-a deplasat la domiciliul clientului, unde "am citit personal cuprinsul actului, numitului- care nu poate sa scrie si sa citeasca, nu poate nici sa semneze,..., a declarat ca a inteles ce i s-a citit, am consemnat ca el corespunde vointei si conditiilor stabilite de noi de comun acord, drept pentru care il semnam mai jos, fara obiectiuni, iar numitul a fost amprentat."
Nu se face nici o referire la starea de afazie certificata medical.
Un contrct de vanzare-cumparare poate fi anulat in conditiile in care vanzatorul are certificat de handicapat (paralizie), si in fisa de diagnostic este mentionata si starea cronica de" afazie mixta predominant expresiva"?
Am luat varianta propusa in calcul, dar am senzatia ca o sa alerg dupa "cai verzi pe pereti". Intrucat banii au fost virtuali, declarati doar in contract. Nu pot demonstra acest lucru, dar ma intreb daca pot pasa maimuta, adica sa cer sa imi demonstreze ei cheltuirea banilor ?

Multumesc.
Buna ziua,
Solicit o opinie in urmatoarea problema:
Tatal meu a decedat recent. In ultimii noua ani a zacut paralizat, in urma unui accident vascular cerebral. In aceasta perioada a fost ingrijit de a doua sa sotie(mama mea vitrega), care a beneficiat de pensia mare a lui, si de indemnizatia de intretinere persoana cu handicap-gradul I. Ambii locuiau in apartamentul proprietate comuna, achizitionat in timpul casatoriei. Mai am un frate vitreg, copilul sotiei din alta casatorie, pe care tatal meu nu l-a infiat de drept.
Problema consta in faptul ca la notar, la dezbaterea succesiunii, am aflat ca masa succesorala dupa decesul tatalui, nu cuprinde cota sa din imobil. Acesta se datoreaza unui act de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager, redactat si autentificat notarial acum doi ani, prin care fratele meu vitreg a cumparat integral imobilul, de la ambii proprietari(tatal meu si mama sa). Suma declarata in contract corespunde valorii imobilului, si provine dintr-o donatie... :).
Intrebarea este: ce sanse mai am sa obtin ceva din suma primita de tatal meu in urma vanzarii?
(in contextul in care fiind paralizat nu putea cheltui un ban, mai ales o suma foarte mare, iar cheltuielile de intretinere si de boala erau acoperite, mai mult decat suficient, de pensia sa).
Multumesc.