Si daca solicit plata compensatorie tot in instanta trebuie sa deschid actiunea - si din ce se evalueaza aceasta plata compensatorie - poate imi spuneti art. din Noul cod . Multumesc mult.
eu am facut servici 34 de ani ; sunt pensionata de drept ; bineinteles ca am crescut si fiul de a carui educatie in scoala m-am ocupat aproape exclusiv; sotul meu a avut de facut liceul inainte de ,89 ; menajul l-am facut singura; acum fiind singur a angajat pe cineva sa-i faca mincare; as dori chiar o consultatie privata contra cost cum sa procedez; stiu ca acum se poate divorta prin primarie, notar si tribunal.Nu stiu cum poti fi reprezentat de un tutore pentru drepturile pe care le ai asupra bunurilor ca si persoana cu handicap accentuat- am probleme ffff mari cu vederea, la un ochi nervul optic s-a distrus de la glaucom, la celalalt am miopie -9, afirmatia mirlanului fiind ca am de mult handicap; de fapt numai miopie am de inaintea casatoriei si n-a fost asa mare
- mentionez ca sunt din Iasi si chiar nu am avut nici o problema pina acum prin tribunale;:-/
1. pers. 57 ani -casatorita de 36 de ani , pensionata de 1 an, persoana cu hand. accentuat vizual - nu mai pot realiza alte venituri;
2. sotul a avut firma 10 ani din care a cumparat 1 casa , -propr. eu, sotul si baiatul de 36 ani; a avut si alte sume in diverse conturi la care n-am avut acces si nici stiinta de ele; 5 ani n-a mai realizat venituri , lucreaza de 3 ani angajat;
3. presiunile psihice si aventuri extraconjugale permanente ale sotului m-au determinat sa parasesc domiciliul si sa ma mut la a doua locuinta achizitionata in 1991 prin imprumut la cec ,( de la vechea RA locuinta); un divort nefinalizat in 1999, depresie majora cronica a mea din cauza presiunilor psihice, diabet pe stres ;
4. ce sanse am sa mai obtin si altceva din divort , in afara unei locuinte prin cedare de parti unul in favoarea celuilalt la cele 2 imobile ( dupa ce am parasit domiciliul comun sotul a trimis fiului- intr-un depozit- 75% din banii pe care ii avea in conturi
si sustine ca el a muncit si nu poate imparti cu mine ce a realizat ); n-am avut NIMIC
la inceputul casniciei, eu eram studenta si el muncitor ;am extrase de conturi din martie , cind avea banii in cont.#-o
sunt o persoana cu handicap accentuat vizual si doresc sa stiu daca in cazul unui divort pot obtine o locuinta din cele 2 care sunt in proprietatea comuna ; 1 din ele a fost achizitionata exclusiv de sotul meu din venituri realizate din afaceri legale iar una este din vremurile trecute si cumparata la pret vechi tot cu contributia mai mare a sotului; mentionez ca am lucrat 32 de ani in timpul casniciei si am realizat venituri
sunt casatorita de 30 ani; am un apartament proprietate care a fost cumparat in timpul casatoriei , dupa 20 ani; in actul de proprietate sotul n-a specificat ca este casatorit si s-a trecut unic proprietar , cunosind persoana care a intocmit documentul in 1995 ;
cum pot sa modific acest act de proprietate sa figurez si eu proprietara
am vazut mai de mult si in urma discutiilor cred ca trebuie sa reglementez juridic situatia, deoarece sotul sustine ca are drepturi mai multe asupra locuintei pentru ca a achitat o parte mai mare din suma totala