avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare contract locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare contract locuinta

sunt casatorita de 30 ani; am un apartament proprietate care a fost cumparat in timpul casatoriei , dupa 20 ani; in actul de proprietate sotul n-a specificat ca este casatorit si s-a trecut unic proprietar , cunosind persoana care a intocmit documentul in 1995 ;
cum pot sa modific acest act de proprietate sa figurez si eu proprietara

am vazut mai de mult si in urma discutiilor cred ca trebuie sa reglementez juridic situatia, deoarece sotul sustine ca are drepturi mai multe asupra locuintei pentru ca a achitat o parte mai mare din suma totala
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
benyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:54, 8 Ianuarie 2010
Dar oricum sunteti proprietara deoarece sunteti casatoriti.
Modificarea se face prin actiune in instanta.... dar pana acum nu aveati cunostinta de aceasta stare de fapt?
Nu aveti nevoie de nici un fel de instanta!
Mergeti la notarul care a autentificat contractul de vanzare cumparare cu certificatul de casatorie si solicitati notarului sa faca incheiere de rectificare - indreptare eroare materiala prin omisiune si inserarea mentiunii ca X este casatorit cu dvs!
Notarul este obligat sa faca indreptarea de eroare materiala! Abia in cazul in care refuza din varii motive puteti face actiune in instanta pentru indreptarea erorii!
Iar faptul ca sotul pretinde ca a platit mai multi bani sau ca are mai multe drepturi nu are nici o relevanta! Aveti drepturi egale in caz de divort! B-)
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa din procura este cea din b.i anterior Alina Roxana Dobrin Alina Roxana Dobrin Bună seara! Săptămână viitoare urmeaza sa vând apartamentul pe care il dețin cu soțul meu.El este plecat din țară,eu având procură notariala ptr ... (vezi toată discuția)
Intabulare gresita - proprietar "casatorit", in loc de "necasatorit" - cum este corect alinamada alinamada Buna ziua! Avem si noi o problema, soacra mea vrea sa vanda un apartament pe care este doar ea proprietara, sotul murind in 1990, iar apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Solutia ca ap sa fie jumatate jumatate salve Sa va expun situatia mea, jenata pt mine (ca poate par alt fel deact sunt). Sotul meu a avut un apartament cu2 cameredinainte de casatorie. Acum ne-am ... (vezi toată discuția)